lördag 2 februari 2019

Aksel Herman Hansen

Idag har vi haft dop för vår Aksel i Kärda kyrka. Dopet gick jättebra och han var så nöjd och glad så, han älskar ju att bada så han bara log när prästen hällde vatten på hans huvud.

Vi fick besök av några från Norge redan igår, bestefar + särbo och Franks ena syster Camilla med sambo. De sistnämna sov på hotell inne i Värnamo medan Franks pappa och särbo bor hos oss.
Igår förberedde vi allt som skulle göras, mat, dukning med mera. Vi har lånat församlingshemmet så det är nära och bra. Jag satt häromdagen med alla dopprogram m.m. och pysslade ihop dem.
Klänningen sydde min mamma till Truls och han hade då ett mellanblått sidenband i den. Detta dop ska gå i marinblått tema så bandet är i just den färgen. Blev jättefint! Nån vacker dag skall jag försöka brodera in namn och datum i den...
 
 

 


Under cermonin medverkade barnen. Siri läste upp "Gud som haver", Truls hällde upp dopvattnet och Noah torkade hans huvud efter att han hade fått vatten på det av prästen.


 
Min lillebror är fadder/gudfar till Aksel.
 
 
Evelina och Anton sjöng och spelade gitarr. Det var fantastiskt fint! Så rörande och vackert! Första låten var ifrån Lejonkungen 2, "Vi är en" med lite ändringar i texten samt "Vart du än går". Otroligt fint med gitarr och en ljus stämma i kyrkmiljö!

 

Aksel fick jättefina presenter! Allt var jättefint. På bilden saknas dock present från min morbror och från ett par släktingar, de kommer senare.

Aksel fick ett "Sölje" från Camilla m familj. Det är det smycket som sitter på skjortan på bunaden.
 
 
 
Vi serverade kycklingfilé, potatissallad, sallad, frallor med ost och smör, bearnaissås och tzatziki. Korv med bröd till barnen. Till kaffet var det tårtor, kanelbullar, chokladbollar samt en underbart god kransekake som Thors särbo hade gjort! Den var formad som en korg med ett litet gosedjur i. Så fint! Och så otroligt gott!
 
Aksel somnade på studs på kvällen, helt slut var han av allt ståhej och uppmärksamhet.
Det var en riktigt fin dag!
 
 

Doppresenter:

Mormor och Tommy, Emmelie, Rosa: Mammut gunghäst, bilbana
Morfar och Annchi: Pall med Aksels födelsedata, 500 kr till sparkontot.
China och Micke: Virkad filt ”Aksel I love you to the moon and back, tallrik
Vajlet: Bok “Blinka lilla stjärna”
Frida och Erik: A-lampa, trätårta
Robin och Mimmi: Tåg i trä med Aksels födelseldata
Sven: 1000 kr (vi köpte vit vägghylla, bord och två stolar samt en byggleksak i trä)
Bestefar och Karin: Fotoalbum
Camilla och Geir: Nalle och Sölje (smycket till bunaden)
Heidi och Ronny: Minneslåda
Mats och Ann:
Ann-Britt och Stig:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar