fredag 5 januari 2018

Äggledarspolningen!


Äggledarspolningen gick bra! Jag var riktigt nervös inför den eftersom jag gjorde den på röntgen 2011. Denna gång var dock inte samma metod utan det var läkaren själv som utförde den på KK. Det var en mycket bättre kateter som användes och det tog inte alls lång tid. Sist var det en hemsk plåga att först få en kateter uppkörd i livmodern på KK och sedan transporteras i säng ner till röntgen för att genomgå spolningen som gjort jätteont. Jag minns att jag låg och grät av smärta..

Men som sagt, det var helt annat nu! Sådan lättnad! Jag hade förberett mig med 3 Alvedon innan och kände som mest mensvärk som sitter i ännu. Resultatet var kanon, inget passagehinder på någon sida!

Planering:
1. Fått remiss för mannens spermaprov. Ska ringa nästa vecka och boka en tid.
2. Nästa mens skall jag använda Pergotime/Clomid 1 ½ tablett. Hon tyckte inte att jag behöver komma in för UL eftersom det har fungerat så bra tidigare utan får använda mig av LH-stickor för att hitta ägglossningen. Då jag får omslag tar jag Ovitrellesprutan och sedan progesteronprov enligt rutin på CD22.
3. Sedan diskuterade vi hur vår behandlingsplan ser ut i det långa loppet. Hon ville att jag skulle få testa ovan metod 3 omgångar till. Därefter tyckte hon att vi kan få testa FSH-sprutor. Men sen... hon tog upp IVF och adoption. Det sistnämnda känns inte alls aktuellt för vare sig mig eller min man. Hade vi varit barnlösa hade det varit en helt annan situation men nu har vi en gemensam samt att min man har 2 sedan tidigare. Med tanke på att vi har fått ett gemensamt barn har vi inte möjlighet att få landstingsfinansierade försök för IVF utan då får vi vända oss privat istället och stå för kostnaden själva. Hon ville förbereda mig på denna möjlighet och rekommenderade Göteborg/Carlanderska isåfall.
Mycket information att ta in. Men vi är inte där ännu. Jag hoppas verkligen att vi kan få till en graviditet med hjälp av Clomid eller FSH-sprutorna.

En sak i taget..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar