söndag 11 augusti 2013

Helgen

Fredag

I fredags hade jag och Truls besök av Malin och Mion. Lillkillen är nu 4 månader och som de håller igång nu när de träffar varandra! Så galet roligt att se dem, de skrik-pratar och ska slita av varandras strumpor, ta saker från varandra å tjuter den ena så tjuter den andra.. ja vilket styr. Å då är de bara småttingar än så länge! Uh, svettipannan-tanke på det.
Kidsen kom hem och vi gjorde hemmagjorda minipizzor som avnjöts i uterummet. Som de har spenderat tid där ute. Siri hon skulle nog lätt kunna bo där tror jag om hon fick ta med sig täcke, kudde och ett gäng kramdjurspolare. De har suttit i varsitt hörn med sina surfplattor när det har varit halvdant väder. Perfekt rum!



Lördag
Ja, snacka om ostadigt väder! Eftersom det var lite hejkon bejkon med det så var planen att åka till badhuset men när solen tittade fram och det såg ut att bli en redig rackarbajsardag så ändrade vi oss och for till Forshedabadet istället. Ett poolområde som ligger i samma ort jag har mitt jobb, en mil ut bara. Kidsen hann härja loss i poolen i högst 5 minuter innan himmeln öppnade sig och vi fick slänga ihop filtar och grejer som vi som vanligt har spritt överallt, i med unge i vagn, på med kläder och upp med iskalla ungar ur poolen. Eller Siri kom upp, Noah han simmade omkring trots illregnet. Behöver jag säga att han var ensam i plurret? Gaaalning!

Båda två är tandlösa. Noah är nog inne på sin tredje eller fjärde tand och Siri på sin första. De tappade varsin under Norgeresan. Imorgon är det "skolstart" för dem. Den riktiga skolan börjar väl inte förrän på torsdag men de startar fritids imorgon och det är Siris första dag på Enehagens skola. Hon kom i fredags med sin nya ryggsäck med div. pennfodral och block och visade så stolt upp det! Galen tanke att de båda två är skolbarn nu, de var ju pluttisar när Frank och jag träffades. Noah var nästan 4 ½ och Siri hade just fyllt 3.

Söndag
Vaknade tidigt imorse av att det lös upp i sovrummet och sekunderna efter brakade det loss ordentligt! Å så mysigt det är när det illregnar och åskar! Helst hade jag velat kliva upp och öppna fönstret men vågade inte för det smattrade så in i på rutan.
Idag har vi inte gjort många knop, en redig slappesöndag. Frank hade med sig alla kycklingarna på en cykel/promenadrunda i förmiddags så jag passade på att slappa lite i soffan.


Det här med hoppgunga är ju lite festligt. Man kan snurra runt, runt, runt, runt, runt.. 
En runt-gunga skulle jag kalla det.

 

Å det där kallas syskonkärlek!


Å päsa hemma om dagarna-kärlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar