måndag 5 augusti 2013

Truls update, lite mer än 6 månader

Imorse var Truls feberfri, så skönt! Inte så gött att ha feber när det är 28-30 grader ute! Febern kom natten till lördagen. Han har även haft lite diarré, varit bra mycket mer gnälligare, sovit dåligt och dreglar något kopiöst - det MÅSTE vara tand på gång!?
Hela den här dagen har han varit supergnällig och kinkig. Han har ätit dåligt, vill bara snutta lite grann för att sedan tappa intresset totalt och bli irriterad/ledsen. Han biter på allt och alla och har segflytande dregel som han sätter i halsen och hostar utav. Han väcker sig själv på kvällen/nätterna på grund av just det.
Både lördag och söndag natt sov han i vår säng, kokhet i bara blöjan. Det har han förvisso gjort sedan det blev varmt och vårt sovrum ligger så det gassar eftermiddag- och kvällssol rakt in.
Inatt var han riktigt kinkig. Han vaknade flera gånger och var ledsen, snuttade lite, somnade om och vaknade ledsen igen.. natten igenom. Vi vaknade när Franks klocka ringde men somnade om fort och sov fram till 08:30. Då tempade han 37,9. Skönt!
Men dagen har bestått av gnäll, gråt, sov- och matvägran. Vi varken ser eller känner något i munnen men gissar starkt på att det är det som är orsaken.

Han är så galet stark i överkroppen, slänger och hänger i famnen och har rätt så stark rygg och bra balans när han sitter på golvet utan stöd. Man får vara med hela tiden och passa för rätt som det är så tappar han fokus eller slänger sig så han tippar pladask. Han ställer sig hela tiden på knäna och trycker ifrån med händerna så han står på alla fyra och gungar. Att från att ha hasat sig fram för cirka gurka två veckor sedan till att göra på det viset är superfräsigt att se. Det går så in i bängen fort!

Han har fått smaka på hemmagjord morotspuré, potatispuré och mosad banan men inget utav det går hem. Han klöks och sätter motståndsaktigt fram tungan. Däremot så gillar han sin kvällsgröt ( äppelgröt ) med katrinplommon. Smaskar ordentligt. Idag har det dock inte varit intressant med något utav det. Frank köpte hem välling idag som vi testade med men han har inte riktigt kläm på det där med nappflaska.
Senaste dagarna har jag gett honom ½ dl av FitLine-yoghurten och den går bra att dricka ur i pipmugg. Den gillar han också! Och majspinnarna! Jösses, de klibbiga asen! De har man överallt när han har mumsat ett tag, i hår, i stolens klädsel, på golv och på hela hans kropp - men gott är det och kul har han.

Han har fått lite mer hår nu senaste månaden. Föddes med ytterst lite och sedan har det stått still men nu börjar det komma mer och mer i bakhuvudet. Han ligger ju alltid på mage så han nöter inte bort det. Däremot så har han av förklarliga skäl inte så värst mycket på sidorna.

Det är väldigt mycket ma-ma-ma. Några gånger blir det ma-ma. Låter så underbart gott! Har även något som låter som "titta". Vi försöker få honom att titta på lampan när vi frågar var den är men inte än..
Säger vi hans namn så vänder han på huvudet och tittar på oss precis som: vad ville du?
Han högfärdshostar medvetet! Frank har fått honom att härma flera gånger och han kan sitta i sin matstol och hosta om och om igen för att få uppmärksamhet. När man tittar på honom så faller han ut i asgarv. Lille unge! Han vet redan var han har oss.
Ví har lärt honom att riva ner tornet som vi bygger av tygklossarna. Det tog inte många försök innan han förstod vad den leken gick ut på. Nu kan vi bygga en bit ifrån honom och så kravvlar han sig fram och river ner det. Jättekul de första 15 gångerna :) Han däremot tröttnar aldrig! :)

Häromdagen gick jag förbi grannen och stannade och pratade lite med dem. Hon frågade om vi har hoppgunga och lånade ut sin när jag berättat att jag har tänkt på det lite. Första gången han satt i den så snurrade han mest runt men när jag testade idag igen så fick han lite mer hum om hur den fungerar. Tror det kan bli jätteroligt för honom när han kommer på det.
Frank har gett Truls vatten i vanligt glas ett par gånger och det tycker han är skitroligt! Känns som att han förknippar det med vatten i badbaljan för han sparkar med benen, slänger med armar och kropp och skriker som han gör i badbaljan. Han tar en klunk och hostar precis som att han satte i halsen men han gör sig bara till. Den där ungen får vi nog att göra med när han börjar gå och härja runt! Unge! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar