onsdag 7 augusti 2013

Smakportion på allvar

Truls har sedan febersvackan i helgen mer eller mindre börjat tacka nej till amningen, det är bara ibland som han är intresserad. Morgon och kväll går bäst. Däremellan är det lite hejsan svejsan med den saken.

Han har varit sur och tvär och arg och ledsen och sovit någon halvtimme på dagarna. Han har inte varit sig lik alls. Att ha feber får ju vem som helst att falla ner i väggrenen men han fortsatte att tjura efter att febern lade sig i måndagsmorse. Idag tycker jag dock att han är lite mer sig själv igen. Med betoning på lite.
Antar att han har haft/har ont i munnen om det nu är tänder som spökar. Han dreglar värre än värst och hostar/sätter det i halsen, väcker sig själv om kvällarna/nätterna, biter på allt och alla som han når och har som sagt haft feber. Men vi varken känner eller ser något i munnen...

Så. Vad ska du ha i magen då? Jag har trugat och försökt på alla vis att få i ungen mat men han har tokbölat så fort jag har lagt honom i famnen. Vill inte ammas. Inte förrän han har varit redigt slutkörd har han gett med sig. Gröten som han är glad i likaså. 
Dags att börja med smakportioner på allvar alltså. Fram med mixerstav och koka geggor. Men han är inget fan av det, det är ju synd att säga! Däremot kom pappa hem med en burk Päronpuré igår och jag tror han svalde halva burken på en gång. Det var riktigt gott! Likaså äppelpurén som jag gjorde. Annars så går mosad mat fetbort. Han spottar, klöks, gör-sig-till-hostar och kunde han svära så skulle han det. 

Förmodligen gör väl den svala maten sitt. Äta fisvarm mat när man har kli i munnen kanske inte är så skönt..

 
Frukost- och kvällsgröt med katrinplommon eller fruktpuré har varit och är en favorit annars.


 

Ärtor - nä fy farao.

Han ammar med andra ord efter egen vilja och äter däremellan äppelgröt med antingen katrinplommon eller fruktpuré. Att dricka ur pipmugg är jättekul, han får en skvätt FitLine-yoghurt i den vissa mornar.

Härmed förklarar jag smakportionsstart! BAM!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar