måndag 19 juni 2017

Mensdag 2

Jag kontaktade KK idag men de hade stängt så jag skickade iväg ett meddelande via mina vårdkontakter så jag hoppas att de hör av sig imorgon med en bokad tid för ultraljud.

Mensen är betydligt mindre i blödningsmängd, tidigare då jag hade mens 2-3 ggr/år var det rena rama niagarafallet. Inte så konstigt då det samlade på sig och livmoderslemhinnan tjockade på sig ordentligt. Senaste två åren har varit väldigt bra, jag har haft 7-8 menstruationer/år. Alltid 7 dagar långa. Det pendlar mellan 35-60 dagar. 

Att jag denna månad fick en cykel på 28 dagar är häftigt! Jag är övertygad om att min ändrade livsstil till LCHF gör susen. (slarvar dock en hel del..) men även att jag har lagt till Donaferty samt progesteronkräm. Det måste ha haft en inverkan också.

Jag är så emot påhittat skit att stoppa i kroppen. Jag har testat en hel del olika preventivmedel genom åren men har inte trivts med det. För det första så får jag inte äta p-piller eftersom min mamma hade propp i benet som ung. Minipiller blir jag deprimerad utav. P-stav blödde jag i stort sett var och varannan dag i 6 månader. Har inte testat spiral eller liknande.. men varför skulle det fungera när allt annat varit skit?

Efter förlossningen blev jag övertalad att återigen testa mini-piller. "Du måste skydda dig nu förstår du.." hette det. Jag tror jag hann äta det 2-3 veckor innan Frank bad mig att slänga skiten i soporna eftersom jag mådde så dåligt av dem.

Sedan dess har jag inte haft något alls å fyra år senare har jag fortfarande inte "råkat" bli gravid. 
Nej. Jag vill inte äta en massa syntetiskt. Min kropp mår inte bra utav det. Jag känner mig själv bäst. 

Så det är häftigt och roligt när jag nu hittat progesteronkräm samt Donaferty att testa.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar