fredag 30 juni 2017

VUL CD13

Så kom dagen D - VUL. 
Spänd satte jag mig i väntrummet med en känsla av att detta inte har fungerat. 

Och mycket riktigt. 

Jag berättade för min läkare om mina blödningar som har fortsatt sedan mensens slut och fortsätter än idag. Hon tyckte det var konstigt, ingen annan patient har fått blödningar efter avslutad kur. Men någon skall ju vara den första.. 
Ultraljudet visade en slemhinna på 6-7 mm vilket inte tyder på att den är mogen för att ta emot ett ägg. Höger äggstock har mest PCOS-utseende men inga äggblåsor som tagit ledning efter kuren. Vänster var och brukar vara svår att hitta, hon fick gå tillbaka i min journal för att se anteckningar om dess placering och hittade den tillslut. Men inga äggblåsor där heller. 

Vår första behandling gick inte alls som planerat med andra ord. Hon kunde inte ge någon förklaring varför jag har fått blödning i samband med kuren. Om det beror på just doseringen eller om det är något annat kunde hon inte ge svar på. 
Hon tyckte inte jag skulle behöva testa med ägglossningstest kommande tid för att det finns inget ägg som skulle kunna växa och spricka just nu. Jag behöver ej heller ta progesteronprov.

Fortsatt planering:

Vänta in mensen. Med tanke på semestertid och att jag skall ha samma läkare som följer mina behandlingar så skall jag avvakta till augusti. Får jag mens i juli så skall vi låta den gången ha sin takt utan stimulering. När mensen kommer i augusti skall jag åter ringa och boka in ett VUL. Jag fick med mig en ny laddning av Letrozol, enkelkur igen. Hon ville inte riskera en överstimulering med en dubbelkur då jag fick det med Pergotime. Hon berättade att Letrozol har en liten starkare effekt och jämförbart är att enkelkur motsvarare Pergotime 1 ½ dos ( den jag blev gravid på ) så hon ville att jag skulle testa samma dosering en gång till.
Är det så att jag får blödning som denna omgång så är det nog så att just Letrozol inte är en medicin för mig och då får jag istället testa med sprutor. Men det är i ett senare skede.

Trots föraningar och sunt tänk så är det ändå lite deppigt att det inte gav resultat av kuren, jag hade förhoppningar om att få se fina äggblåsor när jag åt kuren men sedan när blödningarna inte slutade kändes det knepigt och inte alls så säkert längre..
Detta var vår första chansning. Det kommer fler chanser till en liten kotte. Jag tillåter mig att känna depp idag, imorgon tar vi nya tag och så njuter vi av sommaren som vi har framför oss. Jag har nu haft 2 veckors semester och Frank går på sin semester som bara nån timme. 
Nu skall vi ha en skön och avslappnad helg! Jag har köpt rosor till vardagsrumsbordet - sånt gör mig glad. Tror det får lite räkor och cider till kvällen :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar