söndag 14 juli 2013

Ensamma hemma

Igår var det dags för Norgeresenärerna att kliva på tåget. Jag skjutsade upp dem, grät en ynklingsskvätt och åkte till Hemmakväll och fyllde opp en påse med 1 kilo tröstgodis. Kommer förmodligen tjuta en ny skvätt då skiten satt sig på röven sedan.

06 imorse kom de fram till Östersund och blev upphämtade av bestemor och bestefar. Cirka gurka 2,5 timma tar det till Malm sedan, så sammanlagt 13,5 timmars restid.
Å vad jag saknar Norge nu! Å vad jag saknar de norska mänskera! Å vad jag skulle vilja vara med dem, åka båt på fjorden, äta bestemors goda mat och leva i allt det norska, språket, textningen på tv, tidningar med mera..

I år blev det ingen sommar i Norge för min del. Nästa år - JAPP!

Truls och jag har hängt här hemma hela dagen, vi har bara stuckit ut näsan då vi tog en runda till affären, annars har jag bott i mina mysbrallor och han har chillat på täcket på golvet och ätit på sina strumpor, ja på mattans trådar också.. 
Han mumsar kvällsgröt så det står härliga till, har fått kläm på hur man använder tungan och gapar ordentligt när skeden närmar sig. Dukiga killen. Havregröt och katrinplommon går hem, han mmm:ar efter varje sked.

Ikväll tog jag upp en påse kantareller och stekte mej två smörgåsar! Varken jag eller Frank är några brödätare längre men med skogens GULD kan man inte undvika! Så. Jävla. Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar