måndag 22 juli 2013

Truls tar sig framåt

 

Jag gett mej den på att:
barnet ska sitta i sittvagn, det går inte ha honom liggandes på mage däri längre!
* vilket då också medför att barnet måste sova i sin säng dagtid. Ingen mer utomhussovning förrän han har vant sig vid sittvagnen. Heller ingen mer vagnkörning för att han ska somna.

Tålamodsprövning Allan med andra ord.

Barnet är envis.
Mamman är envis.
Båda har förbannat dåligt tålamod dessutom. Helst mamman.

Men han har både igår och idag sovit sina dagslurer i sin säng. En svätt och tjutfärdig mamma igår men en lite mindre svätt och tjutfärdig sådan idag. Det går om man bara ger sig den på´t. Och ser till att ha högt blodsocker innan start.

Vagnen surar han en del i dock. Ibland går det sämre och ibland går det inte alls. Å någonstans där mittemellan så går det en liten stund. Men jag tränar och går med honom i den till soprummet m.m. Igår spände jag fast honom och la hela hans leksaksförråd i knät på honom och titt på faan, han glömde bort var han satt och pulade med sakerna en stund. 1-0 till morsan. Mohaha.
Fick dock sy en sittdyna till vagnen idag. Det var lite dumt med axelremmarna innan eftersom det bara går att ha dem i ett höjdläge vilket gjorde att han hade dem ovanför huvudet, såg helknäppt ut. Men syr man en egen dyna så kan man göra flera rem-hål. Blev så bra så. Den där morsan Trulle, vad skulle du göra utan henne! ;)

Kan även skriva ner att Truls tar sig framåt! Japp japp, ett par dagar innan sexmånadersdagen! 
Han har länge legat och flaxat med armar och ben och surat ihop totalt när han inte kan nå leksaken längre fram men idag kom ha på´t. Lättast är när man ligger direkt på golvet, helst med lite svettiga bebisfötter också så man får ett redigt klabbtag i parketten. Då går det! Å igen o igen. O den där mamman som bara tar och lägger leksaken längre ifrån hela tiden..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar