onsdag 9 oktober 2013

Första tanden!

  • Nu känns den och vass är den. Truls första tand. Tjohoo. I dag den 9 oktober, nästan 8 ½ månad gammal så tittade den fram. Fräsigt. Han har inte vidare ont eller är påverkad, däremot har han varit rätt gnällig och hade en natt i helgen då han var jätteledsen. Tror sjuttan det när det ligger och rör sig där under tandköttet. 
  • Han har haft fem nätter nu utan nattamning. Inget som jag har planerat att ändra på men som slog mej när han vaknade i helgen och var inte så värst vaken trots allt. Jag testade att söva om honom med enbart nappen och jo det tog en timme innan han gick med på det. Inte arg eller ledsen utan bökig och orolig. Likadant andra natten. Bök i en timme men somnade om. Sedan har vi haft tre nätter då han har vaknat till 3-4 gånger och det har räckt med att ge nappen och lägga sig nära spjälsängen och hålla en hand på honom, smeka pannan eller liknande. Lite lättare att inte nattamma om han dessutom ligger kvar i sin säng och inte ligger mot mej som luktar bröstmjölk.. 
Han behöver ju faktiskt inte äta nattetid. Å vi tänker på det där med att ha in honom i sitt rum snart. Han är ganska lättväckt, när vi går och lägger oss på kvällen så reagerar han och jag tror att vi väcker varandra genom snarkningar och så. Men... ska han sova i eget rum.. nu?

Ser både fördelar och nackdelar med det.. 
Nog för att vi då kanske inte väcker varandra.. men samtidigt så får man ju gå upp och natta om honom. Nu slipper jag lyfta rumpan. Känns lite sådär att behöva stanna kvar och sitta hos honom, eller ja, stå lutandes över spjälsängen med tuttarna hängandes på var sida till han somnar om. Hans lilla rum rymmer inte direkt en madrass på golvet där man kan slöligga en stund. En pinnstol går nog in bredvid sängen. Njaa.. 

Den dagen kommer.. 

Latheten tar över.

Igår var vi på barnteater på Biblioteket. 20 stycken 0-1 åringar, de flesta från halvåret och uppåt, satt som ljus och var helt inne i det som Sagofe´n gjorde. Det var en ordlös teater men hon fångade deras uppmärksamhet något otroligt med enbartAa, Oo, Ii i olika ljudlägen och toner. Vi mammor satt och gapade över att de var så fascinerade. I 20 minuter dessutom! Efteråt fick vi fika och varsin goodiebag innehållande en bok och napp. Roligt att det arrangeras något sådant för de små. Det skulle komma fler teatrar framöver när de här blivit lite större fick vi veta.
Efteråt följde Malin och Mion med oss hem och lunchade. Nu när Mion kommer ifatt Truls mer och mer, han är ju 2 ½ månad yngre, har de roligare tillsammans. De härjar runt på golvet, tar varandras leksaker och pratar med varandra. Tänk om de lyckas hamna i samma klass i framtiden, de kanske blir jättebra kompisar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar