onsdag 9 oktober 2013

Högläsning och syskonkärlek


Att sjunga eller läsa en bok tillhör Truls favoriter!
Noah och Siri tycker det är roligt att läsa för honom och han sitter med och lyssnar, bläddrar, slår lite på sidorna och tittar intresserat. Något som gynnar alla tre! Noah och Siri får träna ( roligare när det blir en lek ) och Truls lyssnar. De läser jättebra båda två och det är så roligt att se att de har så roligt tillsammans. 

De två är ju Truls idoler, han skiner upp och skriker när han får syn på dem. Pappa också såklart. Igår när de kom hem från skola/jobb var Truls i sin gåstol och så fort dörren öppnades och kidsen ropade på honom blev han galet ivrig och kutade, 
k u t a d e, genom hallen till dem! Lagom förbannad när han inte lyckades hålla kursen utan krockade med skåpet, men lyckades backa och fortsatte framåt! Skrikande av glädje!

Noah sitter bredvid honom vid köksbordet och har som oftast en liten Truls som följer honom i alla rörelser han gör. Siri och Truls har en speciell grej bara de två. Siri lutar sig fram mot honom och han trycker huvudet och näsan in mot Siri och håller kvar en stund. Gosar. 

 

Truls får ofta välja vilken bok han vill att Siri ska läsa för honom och så kan de sitta en bra stund, bok efter bok. Lille damen har ju en fantasi utan dess like, hon kan t ex sitta på sitt rum halva dagen och leka, leka, leka! Spelar rollspel med sig själv. Så innan hon läste för Truls körde hon egna varianter i böckerna.

På tal om hennes rollspel. En kväll tidigare i veckan satt hon på sitt rum och lekte och när Frank och jag kom in för att säga att nu är det dags att göra sig klar för natten visade hon sin lek. Hon hade radat upp alla gosedjur och dockor i sängen och på golvet. Fullt sjå hade hon eftersom många var hungriga samtidigt men som tur var det bara två av hennes barn som ammades, hon visade vilka och den ena hade en haklapp på sig för den bara spydde hela tiden.
-Å så är blöjorna slut, Malin!
Vi undrade var "Anton" tagit vägen, killdockan som hon som liten målat med bläckpenna i hela ansiktet, tatuerad liksom.
-Ja, han ligger nog i en back under sängen, sa hon. Han bara gömmer sig hela tiden den ungen!
I sängen satt en docka med något vitt i munnen och när hon rörde lite vid den trillade det vita ut.
-Jag har stoppat i lite papper i munnen på honom som tänder, men det ramlar bara ut!
Nappflaskorna låg på rad, hela 5 stycken och tallrikar och bestick låg diskade och klara till nästa måltid.

Underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar