måndag 7 oktober 2013

Måndag

Måndag. Hela dan dessutom.
Igår hängde vi i simhallen så kidsen fick leka av sig. Noah och Siri tränade lite simning blandat med lek och Truls han plaskade på och tog en å annan kallsup. Var dock inte lika entusiastisk denna gång som tidigare, en stund i plurret sen var han nöjd så det var bara att gå och duscha och byta om. Han slocknade sedan och sov igenom resterande tid. .

I morse när vi vaknade var det regn och rusk (är förvisso fortfarande ) men det hindrade inte oss från att gå på öppna förskola som planerat. Vi skulle testa den som ligger på andra sidan stan så det var bara att ta på regnställ och vagnskydd och le. Rutten tog 35 minuter och inte fullt så lång tid hem eftersom det då var neråt. Den där bron över viadukten är ju inte dålig den. Från Vråen ända bort till Willys, vad kan det va..? Jag har för mej att det är 5 km från oss och upp till sjukan och det kanske är 1 km mellan Willys och sjukan.. så ja, jag har väl knatat 8 km sammanlagt.

Öppna förskolan var mycket trevlig, man träffar några av de andra mammor och barnen som är på andra ställen men samtidigt så bekantar man sig med nya. Vi är ett gäng på 6-7 stycken som brukar hänga. Alla går inte på allt men man träffar alltid ett par utav dem vid varje gång. Att sitta hemma och glo på sin unge dagarna i ända har jag snart inte tid med, det är ju en heltidssysselsättning att bara skena på aktiviteter banne mej..

Måndagar: Öppna förskola i Johanneskyrkan fm.
Tisdagar: Babysång i Svenska kyrkan på fm och senare är det Öppna förskola i Arken på efm.
Onsdagar: Öppna förskola i Mariakyrkan på efm.
Torsdagar: Babyrytmik i Arken på fm. Eller Öppna förskola i Johanneskyrkan. Samma tid dock.
Fredagar: Öppna förskola i Missionkyrkan fm.

HALLELUJA.. nägudbevaremaväl bli inte de..
Har inte testat allt ovanstående, brukar gå i Svenska kyrkan och till Arken på torsdagar. Den idag var också himla bra, det var större och flera rum att vistas i så det var inte lika hög ljudnivå som det är på vissa andra. De små kan härja loss på golvet utan att bli överkörda av de som kan springa och lite så. Blir nog att lägga lite måndagar där under höst/vintern.

Han har gjort ett par kryptag i cirka gurka en vecka. Idag på Öppna förskolan stod han länge länge på alla fyra och filurade ett tag sedan lossnade det och han kröp säkert 5-6 steg. Älskade lille pöjk.
Han fick en lära-gå-vagn i helgen. Förmodligen alldeles för tidigt men eftersom han inte gör annat än klättrar på ALLT så kände jag att han kanske ville bekanta sig med en sådan. Kokböckerna som han har som last var ju intressanta iallafall..

På tal om böcker, jag måste ner till Biblioteket och återlämna kidsens böcker. Blir att ta med en ny bibba med pekböcker också, som han är fascinerad av böcker och någon av oss läser för honom. Han sitter i blickstilla i knät och lyssnar och tittar jätteintresserat. Helt tyst. Förutom vissa gånger då han har haft låga stön som om han har bekräftat det vi har läst. Titta Max. Truls stönar. Titta Max kaka. Truls stönar. Vovven vill ha kakan. Truls stönar.
Han satt så genom hela Max-boken.. ha ha.

Tänder är på ingång. Japp japp. För ett par dagar sedan, kanske en vecka?, kände vi att det var knöligt i underkäken och nu syns det som genomskinligt. De har inte trängt igenom men nog är de där! Förmodligen två eftersom de känns så tydligt. Han har varit gnällig och kinkig i ett par dagar och tidigt i morse vaknade han vid ett par gånger och var j ä t t e ledsen. Tog en stund innan han kom till ro men lyckades när han fick ligga och hålla både mamma och pappa i händerna.

Det har hänt mycket senaste tiden.
Lärt sig att äta mat.
Lärt sig att klättra och ställa sig upp.
Lärt sig att krypa.
Säger mamma och pappa.
Och har tänder på ingång.

En hinner inte me..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar