onsdag 25 december 2013

Ho ho, Truls första jul

Ho ho.. så var det juldagen. Även den utan snö. Vi satt faktiskt och funderade på om vi skulle ge oss ut för att spela KUBB igår! Förstå vad det skulle sätta fart i skvallerkärringarna här i byn! Tyvärr kunde vi inte dra i sta en djungeltelefraf eftersom KUBB-spelet inte var på hemmaplan. Fan. 

Gårdagen var kanoners. 04:00 vaknade lillpysen och tyckte att det var dags att kliva ur sängen. Vi lyckades snooza honom ett par gånger fram till 06 då vi fick se oss besegrade. På dörren hängde det en julstrumpa från mormor och Tommy innehållandes julens första julklapp - body och strumpor. 

Vi åt frukost i lugn och ro och satte sedan igång med middagsförberedelserna. Hanarna höll sig i bakgrunden och passade Junior medan honorna fixade och donade i köket. Mmm äntligen julmat! Julskinka.. Kroppkakor!! Det smakade lika gott som det såg ut och lagom till att matkoman överföll oss landade vi i soffan och kikade på Kalle Anka. Truls han stod framme vid tv:n och gungade till musiken. Eller rände omkring på golvet. Han ska bara gå, gå, gå, gå! Hela tiden. Å han ska bara hålla i våra tummar, han väljer ut tummen och så sätter han full fart så det är bara te att hänga med. 
Vid ett tillfälle gick han 4 steg utan stöd och han står rätt så länge själv. Han är bara väldigt feg för att ta tag i det mer. 

Sedan var det dags för julklapparna! Truls fick nog mest av alla. Som han rev och pillade med pappret. Snörena var himla skojjiga. Han fick en himla massa leksaker, kläder, böcker, egen fåtölj, pengar, presentkort m.m. Jättefina saker! 

På kvällen var det fullt hus när Tommys mamma, bror och dotter med familjer kom och kvällsfikade. Tommys barnbarn är 7 månader äldre än Truls och de lekte lite med varandra. Helst på avstånd. De höll igång bra båda två. Efter en lång dag däckade Truls efter 19 och jag och Frank tog kvällen vid 21:30. Julafton tar på krafterna.. ha ha.. 

 





En mycket fin julafton! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar