tisdag 3 december 2013

Skriver ifatt

Kåken är pyntad med allt från adventsstakar till julgardiner. Japp här gick vi all in kan man säga. Det är bara Piff å puff-trädet som saknas. Vi har klurat lite på det där med gran i år. Antingen kommer vi få plocka barnet ur trädet eller plocka trädet ur barnet. Trots att vi har två barnvakter i kåken så kom vi (FRANK) underfund med att vi skippar julegran i år. Om det blev protester i kåken? Japp. Jag stod först i ledet kan man säga. Jag Ä L S K A R julen och adventstider. MENSKAVIVERKLIGENINTEHAENJULGRANTÄNKVADLEDSNAUNGARNAKOMMERBLI!!?


Frank pratar om plastgran.

De där fula, taniga, gingliga skitarna som vi har levt med sedan lillebror blev allergisk mot piff å puff-träden. Sedan att han råkade bli av med den under senare år har liksom inte spelat någon roll, det där rishögen har blivit uppackad varje år i mammas hus. Fast det är klart, med fyra ( nu bara tre ) katter har det inte varit något annat alternativ. Titt bara på bocken, den juckade katten Mimrick sönder. Ja käre..

Vi får se hur det blir med granen. Det är rött i hela kåken, julgardiner överallt utom i vårt sovrum. Jag gick all in i fredags med fönsterputsning, ( okej nu ljög jag lite, jag putsade av lite fingerfläckar på spegeln i hallen ) gardinbyte och fix och pill och så fick barnen pynta sina rum och sätta ut tomtar där de tyckte de passade. Det är så ljuvligt vackert såhär innan jul med stjärnor i fönstren.

I lördags pyntade vi adventsljusstaken, kidsen drog till skogs och kom hem med en påse fylld med mossa och granris så det räckte även till varsin julgrupp att ha på rummet.
Vi bakade pepparkakor, lussebullar och monterade pepparkakshuset.


De är pilliga de där smågubbarna. Men istället för att knöla ihop dem och börja om kan man lägga dem i en egen rad. "De som ska till sjukhuset... och de tjocka ska till BB." 
Jag och de stora barnen bakade pepparkakor. Truls åt middag och hanen öppnade sig en öl och tittade på skidorna.
 

Den här pillade jag och hanen ihop. 2 timmar, 72 paket och 4 cider så hängde den så fint i hallen. Gröna till Noah, rosa till Siri och gula till Truls. Vi pillade i ordning alla legobitar och Truls fick en Micki-byggsats, tunga klossar så på morgonen låg hälften av de gula på golvet. Ett okänt antal meter tejp senare och de hänger så fint så. Inbrottsäkra dock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar