fredag 10 augusti 2018

Norska genen


Den fina filten stickade bestemor till sonen när han hade fötts. Jag älskar den innerligt. Vi fick även 2 uppsättningar av stickade kläder i mariusmönster! Så urgulliga och värdefulla att ha/få. Det första fick han när han var nyfödd, det bestod av en body, byxor, mössa och strumpor. Det andra fick han när han var året, tröja, byxor, mössa och vantar. Så fina!
Filten ligger mig närmast i hjärtat och det känns jättekul att kunna använda alla de där plaggen och filten en gång till. Min fina svigermor lämnade oss alldeles för tidigt på grund av cancer. Hon insjuknade när Truls var 9 månader gammal och kämpade tappert i 3 år. Hon pratade flera gånger om att vi borde försöka få en liten till men mannen var bestämd om att det inte skulle bli så.
Hon fick aldrig veta att vi hade ändrat oss, eller att Frank hade ändrat sig rättare sagt, och att vi nu väntar en liten till som hon så varmt pratade om. Hon hade blivit så glad!

Frank åkte upp till Norge och hennes grav i våras och tände ett ljus och berättade för henne att vi väntar en liten till. Jag kan se för mig den lyckan hon hade fått i ögonen av de orden om hon hade levt.

Gerd - jag skall stolt visa upp din filt för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar