tisdag 21 augusti 2018

Första halvtidsdagen


Det gäller att ha allt inom räckhåll.

Det kändes skönt att stämpla ut från jobbet idag kl 12:00. Första halvtidsdagen gjord. Intagit sängplats nu tillsammans med Maggan. Kändes dock lustigt att åka förbi förskolan utan att stanna och hämta hem 5-åringen. Jag är ju i stort sett aldrig hemma utan honom (förutom stunder då han hänger med Frank på ärenden) Han har rätt att vara på förskolan och jag kan lova att han har betydligt roligare där med sina kompisar än med mej som ändå inte kan göra något avancerat just nu. Jag vet ju det.

Han älskar förskolan och har alltid gjort det. Han har längtat dig efter sommaruppehållet och är så pass stor att han behöver sina kompisar och jag känner att det är viktigt att han får vara med dem nu detta sista året innan han börjar i förskoleklassen.
F.r.o.m 1 oktober har jag anmält honom som 15-timmarsbarn. Han får då långledigt över julen, alla lov och sommaren. Kommer bli jättebra! Han behöver behålla den kontakten och kompisarna och jag kan få känna mig lite "egoistisk" och uppleva den där "första barnet-egentiden" som man lätt annars inte får som flerbarnsförälder eftersom man har fler barn att pyssla om och stimulera. Nu är ju han visserligen så pass stor så han är inget krävande barn med kommer bli bra för oss båda tror jag.
Några timmar om dagen, tre dagar i veckan, det gör nog gott för oss alla.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar