måndag 23 juli 2012

Vecka 16 ( 15+0 )

Under den första tiden av graviditeten räknade jag dagarna mycket noggrant, det var 5+1, ååå tar den här dagen aaaldrig slut, 5+2, woho en dag till, 5+3, men hallå hur lång är den här veckan egentligen? o.s.v. Det kändes som evigheter innan man bytte veckor och jag oroade mej hela tiden om det ens var lönt att räkna, det kanske inte ens fanns ett tickande hjärta!

När jag nu går in i vecka 16 idag, ( 15+0 ) är det som att jag vaknar upp och känner oj vad fort det har gått. Redan. Kompisar som varit gravida har sagt att det går så otroligt fort och att man får inte glömma att stanna upp och njuta under tiden. Det säger bara swosch!

Och jo, även att jag bara har kommit en tredjedel så känns det som att de senaste veckorna just har låtit swosch! Undrar hur resterande veckor kommer kännas?
Det är klart att jag fortfarande räknar noggrant ;) Jag ska inte sitta här och ljuga.. haha. Jag följer mina appar i telefonen och läser på vad som händer med kotten, men det känns inte lika skrämmande och långt inför nästa möte/ul eller vad det nu kan vara. Det är fyra veckor kvar precis idag till RUL och det kan ju kännas som en sjukt lång evighet, men jag tar det med ro. Är faktiskt coollugn! Även att jag såklart inte kan glömma vad som hände i Norge så har jag slappnat av på ett helt annat sätt. Jag antar att det har med magen att göra, nu är den liksom där konstant. Det går inte att gömma den längre. Vilket såklart känns både häftigt och roligt! Dock ser jag ju kanske inte helt gravid ut, mer som att jag har levt på McDonalds under en alltför lång period ;)

4 kommentarer:

  1. Du får lägga in mag bilder :)

    SvaraRadera
  2. Skiljer det bara en v på oss?? :-D jag byter också vecka idag, och är i 16+0. :-D känner mig också mcdonaldsfet haha, men jag är så smal i övrigt, så jag hoppas folk ser en bebismage o inte en hamburgare. :-P har du börjat känna bebisen? Det känns massor i min mage i skrivande stund, jag är.nästan övertygad om att det är lillhjärtat :-D

    SvaraRadera
  3. Jag tyckte det gick jättesnabbt fram till RUL för då har man hela tiden något att se framemot. Först räknar man ner första tre månaderna, sedan väntar man på sparkar, sen på RUL. Och sen är man plötsligt bara på tillväxt i 20 veckor till :) Man får som sagt ta vara på guldkornen och njuta medan det varar, för även om det är jobbigt att vara gravid ibland är det mest mysigt <3

    SvaraRadera
  4. Magbilder kommer, vi missade det helt igår. VA ska vi ha barn?! :)

    Ja det gör det visst, jag blev flyttad nu sist som jag var på VUL, så nu byter jag på måndagar. Jag har inte känt av någonting i min mage, det känns som att det är för tidigt med 15 fulla veckor. Men jag hoppas såklart att den visar sig genom att simma omkring lite :)

    Bonusdottern känner var och varannan dag hon också och undrar varför den inte sparkar!

    Ja man hör ju hela tiden - njuuut för det går fort!!! Och jo visst gör man det! Även att oron ligger där så njuter jag otroligt mycket och känner sån sjuk tacksamhet att vi får bli föräldrar tillsammans. Att VI lyckades! <3

    SvaraRadera