söndag 22 april 2012

Oro inför morgondagens VUL

Dag 12 idag.
I eftermiddags började den. Oron. Ångesten inför morgondagens läkarbesök. Jag har varit ganska lugn hittills och tyckt att det blir bra hur det än blir men nu känns de negativa känslorna mer. Nu minskar hoppet. Och jag blir så arg på mej själv för att jag går in i ett negativt försvar. Varför måste jag tänka det värsta när det faktiskt kan bli det bästa svaret. Men det har som sagt med mina försvarsmekanismer att göra. Jag vet ju det. Tänker jag negativt så blir jag positivt överraskad!
Fast det är rätt tungt för stunden. Innan det positiva liksom.

Jag ser 5 olika alternativ imorgon:

1. De tre äggblåsorna har tillbakabildats eller avstannat = misslyckat försök.
2. De tre äggblåsorna har vuxit som hundan = sexförbud = misslyckat försök.
3. Läkaren hittar en cysta vilket gör att försöket avbryts = misslyckat försök.
4. Två ägg har tagit ledning och vuxit enligt planen.
5. Ett ägg har tagit ledning och vuxit enligt planen.

Ja, en del positiva alternativ och en del negativa. Behöver jag skriva att jag är rädd, nervös och orolig. Jag vill så gärna ha ett godkänd behandlingsförsök. Jag tycker inte att det är för mycket begärt vid det här laget. Det vore så skönt att veta imorgon att det ser bra ut, att jag har en eller två äggblåsor som är i rätt storlek och att de förmodligen kommer lossa. Det vore så jävla skönt att få två starka streck på de där förbannade ägglossningsstickorna så jag kan sticka mej med sprutan i magen!

Måste man verkligen få ett positivt ägglossningstest innan man tar sprutan? Kan man inte bara räkna ut vilken dag som äggen är i bra storlek. De växer 1-2 mm per dag och eftersom det största var 9-10 mm i torsdags så borde det ligga på 16-17 mm imorgon och 20-21 på onsdag. B o r d e man inte kunna ta sprutan på onsdag då? Ägget bör vara moget.

Vad säger ni? Hur gör ni? Vad har ni fått för råd från eran läkare? 

2 kommentarer:

  1. Hej, kul att du kikade tillbaka hos mig, tack!
    Jag känner igen mig såå i det du skriver! Jag gick också igenom en massa innan vi fick vårt första.
    Jag tog både enkel, dubbel och trippelkurer med Pergotime, men dom funkade, sen fick jag ÄL sprutorna (puregon). Men jag skulle aldrig testa med ÄL stickor?

    Var det idag du var där? Vad sa dom? Håller tummar och tår för er nu!!!=)

    SvaraRadera
  2. Tack för dina varma ord! :) Som du ser i senaste inlägget gick det bra :) KRam!

    SvaraRadera