måndag 30 september 2013

Framtidsplaner..

Små saker. Små inviter. Små tankar. Små förslag.

Ja det kommer. De kommer och jag blir lika förvånad varje gång.

"Men om vi blir en till..."

"En till" sa han när Truls gjorde något väldigt charmigt.

"Vill du ha en lillebror eller lillasyster, Truls?"

Han har ett jobberbjudande på ingång. Ett stort karriärbyte. En redig chans till att utvecklas och göra något annat. Säljarjobb! Det innebär att han då kommer fara på vägarna mestadels av veckans tider. Kommer hem sent vissa kvällar och måste även sova över på hotell och grejer. Det innebär en hel del förändringar..

1. Jag kan inte gå tillbaka till mitt jobb eftersom det innefattar kvällar. Vi har ingen när och kär i den här staden så vi kan inte få uppbackning med barnvakt eller lämna/hämta på dagis m.m.
2. Barnen som nu är här på halvtid kommer då förmodligen att bo mestadels hos deras mamma och bara komma hit varannan helg.
3. Jag kommer få ta det mesta hemmavid.
4. Truls kommer verkligen växa upp som ensambarn! Han kommer få gå här hemma med sin gamla morsa.

Ett syskon. Det var Franks egna idé. En deal som han uttryckte det. För Truls skull. Att han har ett syskon att leva tillsammans med.
Blir det nytt arbete så måste jag ordna ett annat jobb. Tidigare var planen att Truls skulle börja på dagis i augusti 2014 och att då Frank skulle vara pappaledig maj-juni och ha semester juli. Jag skulle alltså börja jobba igen i maj och sedan ta inskolningen i augusti.
Men han kan ju inte ta ut pappeledighet om han får det nya jobbet. Dels så känns det lite halvt om halvt skevt när man fått nytt jobb och dels för att han kommer vara en av två som arbetar som säljare. Han ska ev. få en tjänst för att underlätta för den andra säljaren, ska han då be om 2-3 månaders pappaledighet direkt så klingar det inte riktigt bra.

Ingenting är klart ännu. Han ska på anställningsintervju om ca 3 veckor. Först då vet vi om detta är möjligt. Allt måste gås igenom i minsta detalj. Hade Truls varit lite större så hade detta inte varit några problem. Hade han redan startat på förskolan så vore det inga konstigheter! Om han får/tar jobbet så faller all tidigare planering.
Det är så många delmål som måste klaffa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar