onsdag 8 maj 2013

Byta vagn

När jag väntade Truls var barnvagn ett stort bekymmer. Vad ska man ha? Hur ska den se ut? Vilken modell av alla sjuhundratrettioelva stycken passar oss bäst?! Det enda vi visste var att vi inte skulle lägga en massa pengar på en ny. Efter ett par månaders nattlig googling av diverse vagntyper och olika omdömen så sa jag bara en dag att en Brio Happy blir det. Så åkte vi många mil och köpte en -09:a. Så. Färdigt. Skönt.

Som liggvagn är den helt okej den har fyra fasta hjul vilket är himlans bra att ha, den är stabil och den är faktiskt väldigt lättmanövrerad trots det MEN.. jag gillar den inte redigt. Går jag och handlar 2 liter mjölk och lägger under vagnen så känns det som att Truls har tjockat på sig en si så där 25 kg. Plus att den gnisslar när man kör den, plast mot plast. Det blir bara mer och mer störande. Dämpning existerar inte, den är styv i chassit så varje liten sten ger guppande körning. 
Det första "problemet" kan jag leva med men detta gnisslande och att sittdelen som är i två olika blåa toner faller inte damen i smaken.

Jag vill ha en annan.

Min skelögdhet som jag hade som liten återkommer snart efter allt gluttande på nätet efter plus och minus, funktioner, design, utrustning, fyra hjul, tre hjul, fasta hjul, snurrande hjul.. fan alla hjul snurrar väl.. men ja ni vet.. äh...

Jag har inte så många krav på vagn.
1. Den ska vara smidig att köra, packa ihop och lyfta i och ur bil. Helst få plats i bilen också.
2. Ha den funktionen att man kan vända sittdelen åt båda håll.
3. En ny vagn blir det inte men vill helst inte gå under 2010.

Men så är det det här med valet av ny vagn. För var man än läser eller tittar så är det någon som säger att den och den modellen är såååååå bra medan en annan tjomme är av helt annan uppfattning och skulle aaaaaldrig köpa en sådan igen. Jahamentackdethjälptejumej..

Först var jag helt insnöad på att ha en Emmaljunga Scooter 2,0. Mycket fina och de kan man ha i flera år för det är ju det med att jag vill ju inte byta om ett år för att Truls har vuxit ur den! Men Emmaljungan faller på att den kan man bara ha barnet med näsan framåt. Inte mot sig.

Så då började jag kika på andra. De med vändbara sitsar eller chassi. Först ramlar jag på Babytravel Milano. Men den ersattes sedan av Teutonia så nu är jag helt inne på dem. Synd bara att det inte fanns EN modell av varje barnvagnstillverkare.. Teutonia har Spirit S3, Mistral S, Fun och BeYou. Jahapp.. finns både tre hjul och fyra hjul.

Antingen så satsar jag på att ha Brion med den blåa sittdelen året ut och då köper en Emmaljunga Scooter 2,0 när han är runt året. Då kanske det känns okej att ha honom vänd ifrån sig? Men dras med den blåa åbäket..? Njaaa..
Eller så satsar vi på en Teutonia och struntar helt i Scootern. Fast jag har ju läst att vissa av de där modellerna är lite mindre och vissa är korta i ryggstödet så de har vuxit ur den när de är 1,5 år gamla och då måste vi i så fall köpa en ny vagn igen!

Det är här skelögdheten kommer in i bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar