tisdag 28 maj 2013

"Ja vi säger väl så, det var ventilationens fel älskling.."

Godmorgon godmorgon Vääärnamo. Idag vräkte det ner regn när vi vaknade så en morgonpromenix uteslöts ganska så fort. Trullemannen har sovit bra inatt, han somnade vid 19 och vaknade när jag la mej vid 22, fick mat och ny blöja och somnade om fort. Nästa måltid var vid 02 och sedan sov han ända till 06:30.

Istället för att skena omkring i skoga så bakade jag lite frallor. Vallmofrallor. Jag ska nog hålla mej till bakning, matlagning, snyta barn och moppa golv. Trots allt.
Fast annat kändes det i fredags, då var jag redigt trött på att vara hemmamorsa och ville göra något skitigt och manligt. Typ byta topplockspackning på bilen. Nu är den ju hel och ren bilen så jag fick hitta på något annat.
Som att montera rullgardiner i sovrummet. Eftersom vi har kvällsolen rätt in i rummet har vi varit tvungna att hänga opp sängöverkastet för att Truls ska förstå att nu är det kväll trots att det är sol! Men det finns en gräns när man tröttnar på att ha ett glansigt lila överkast hängandes över fönstret. Så jag packade ner barnet i vagnen och traskade bort till Jysk, hittade stolt två stycken i passande storlek och rev igenom halva förrådet efter borrmaskinen. Eller okej, jag öppnade dörren, tittade mej omkring och när jag inte såg den framför ögonen så antog jag att den var borta. Ringde opp hanen för att fråga var den var.
Vad ska du göra Malin?!
MENVARFÖRSKAJAGBARASITTAHEMMAOCHSTÅMEDSKURMOPPIENANÄVENOCHETTSNORIGTBARNIANDRA?!?!

Skruva upp gardinerna du Malin, fick jag till svar. Men tänk på...

Ja ja. Jag fixar detta.

En timma senare med swättig t-shirt, minst en ny rynka i pannan, en uttråkad skrikande Truls i spjälsängen, två snedskruvade skruvar eftersom något snille hade monterat en jävla ventilation på snedväggen på tok för nära fönstret, fyra sönderkörda skruvar som jag varken fick in eller ut och plastbitar som inte satt på optimalt avstånd från varandra la jag ner projektet, satte mej på skrivbordsstolen och tjöt en skvätt. Fan.

När Frank kom hem efter jobbet frågade han om det gick bra och jag sa att vi ska inte ha några jävla rullgardiner där oppe, det är fint med överkastet. Så bytte vi samtalsämne.

Varken han eller jag har vågat kika på hur projektet blidde förrän igår kväll. Han rekonstruerade mitt lilla projekt kan man säga och nu hänger de så fint så. 

Idag har jag bakat frallor. Och dammsugit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar