måndag 13 maj 2013

Förkylning och feber

Idag går det inte i många knop i den här kåken. Både jag och Truls nyser i kapp med varandra och han har haft feber sedan igår eftermiddag. Det var en ganska missnöjd liten kille här igår som inte ville sova eller kunde inte rättare sagt, snoret bubblade i näsan, jag sög ur så mycket jag kunde och ju argare blev han. Sova i vagnen var ingen hit, däremot en stund i min famn lite då och då. Mellan skrikperioderna låg han helt stilla raklång över mej med armar och ben hängandes längst med sidorna och tittade mej i ögonen med trött feberblick - älskade lille vän!
En Alvedonsuppen börjat verka och energin till att skrika och böka tagit slut somnade han tillslut.




 Det blir en slö veckostart men vi sitter inte i sjön. 

Denna lilla mannen, så go han är. Jag älskar honom mer och mer för varje dag som går. Han har börjat med små nya saker...
* Han vill ju gärna sitta i knät så han kan se och vara med och nu skrapar han med naglarna på bordet, soff/kuddtyget eller vad det kan vara. Det låter så gott.
* Han tar tag i sina fötter när han ligger på skötbordet och blir bytt på, klämmer och känner på dem.
* Han grabbar tag snabbt som attan i håret när jag bär honom. Inte så lite hårt heller.
* Håller vi fram en leksak så fokuserar han till max, spänner överläppen som på en brutta med Botox och tar många gånger tag i saken. Det är inte alltid som koordinationen fungerar men ett flertal gånger har de åkt in i munnen.
* Munnen är kul, speciellt tungan, den far in och ut och in och ut.. Likaså fingrarna, knogarna, för guds skull kör i hele handen. Tummen har han fått smak på också, många gånger sitter han och suger på bara den. Tutten vill han bara ha när han är ledsen eller trött. Å dreglet det läcker och svämmar över å inte nog med det - nu flyger det snor överallt också.. Spyduken har inte längre ett arbetsområde..
* Han "pratar" massor och högre och högre. En redig liten snackis är det. Och ler typ hela tiden. Charmören.
* Lägger man honom på rygg så vänder han sig snabbt till mage. Då kan han ligga en bra stund på täcket på golvet och finurla med leksakerna. Apansson är favoriten, den har han för övrigt snart hånglat ihjäl den stackaren..
* Busa tycker han är skitkul, han skrattar högt när man lyfter honom högt upp i luften. Likaså när man kittlar honom i sidorna/magen eller lägger honom på mage på böjda ben och gungar framåt/bakåt eller upp/och ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar