lördag 25 maj 2013

En helg hos mormor och Tommy

God morgon god morgon. Här vaknades det upp i Timmernabben och mamma och jag tog oss en tidig morgonpromenad i skogen ( tack tack bra dämpning! )
Truls han har sovit i vår gamla resesäng inatt. Han har även premiärsuttit i en barnmatstol, med lite stöd runtom satt han riktigt bra och han var mycket nöjd över att kunna sitta i samma höjd som vi andra och se vad vi gör. Dessutom fick han smaka på mormors FitLine-yoghurt och den där tungan alltså.. gulle.
När han börjar äta sedan ska jag göra den yoghurten så han har chans att få i sig bra näring innan han blivit så stor att han kan få dricka drinkarna. Det blir liksom ett glapp mellan amningen ( då han får i sig från det jag dricker ) och att han själv kan dricka och då är yoghurten ett bra komplement. 
Det där med näring alltså.. viktigt!
Jag får mer och mer upp ögonen för hur möe skit vi stoppar i oss och hur lite näring det är i maten! Känns inte så jättespännande att köpa hem en massa slemmiga geggamojaburkar när det faktiskt inte behöver vara så förbaskat avancerat att göra egen mat! Det är ju "bara" att ta det man gör till resten av familjen och utesluta saltet.. Med en mixerstav kommer man långt..
Fast jag har förståelse över att det kan vara smidigt att ha med sig eller så..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar