lördag 2 november 2013

Norge i text och bilder



Gosis som hamnat i slagsmål på scoutlägret fick sig ett nytt öga. Ett emaljöga. En brun knapp fick stort godkänt av Noah och han gick raskt efter sin anka som visst hade halva vingen på trekvart. Dessa gosedjur. Sen när började de gå in i närkamper med varandra?

Bilen som inte var en kombi utan Mamma Mutti´s FitLine-bil packades till bristningsgränsen. Den nya Acta Graco-vagnen längst in och sedan i med väskor och påsar å fan å hans moster. Lite luft var det dock för att kunna få med lite ifrån Norge också. Blöjor t ex. Hade vi haft mer space så hade jag lätt packat in 5-6 paket till. Halva pres, som snubben sa i Telenor-reklamen. På Amfi-centret hittade jag dessutom ett Helly Hansen-regnställ till lilleman för halva priset. Perfekt till vårens inskolning.




Vi startade som tidigare inlägg visar förra fredag eftermiddag. Stannade strax innan Linköping och kisselurade lite och sedan i Nyköpingsbro där vi åt kvällsmat och bytte om till nattkläder. Alla tre barnen sov vid 19:30 så då kunde vi bräsa på i lugn och ro och var framme i Sundsvall vid midnatt. De vaknade alla tre när vi stannade bilen men kunde stuva in oss i sängarna och sov rätt okej under natten.

 

Vid 06 var de vakna så vi var iväg redan vid 07.
Första stoppet blev i Östersund där vi åt pannkakor och macka på McDonalds, satt som gjutet. Nästa stopp blev oppe på fjället och vi var i Malm vid 14-tiden. Lite skönt att slänga ut sig i soffan..

Barnen har varit helt fantastiska på resan! Kan ju säga att vi var lagom nervösa när vi startade i fredags, hur ska detta gå?! Men de har spelat på surfplattorna, tittat på filmer, läst böcker, ätit godis, lekt bil-lekar och Truls han har plockat med sina miljoners leksaker som vi tog med, bläddrat i böcker, suttit och finurlat med knappar och dragkedjor och sovit i omgångar. Otroligt skönt!

Väl framme i lördags så lämnade vi alla tre barnen till Franks systrar och så var jag och Frank hos bestemor på sjukhuset i Namsos.
På söndagen var vi alla hos henne och på måndagen var Frank hos henne själv. Tuff tid. Tufft läge. Och vi hoppas att det blir så bra det kan bli. Att hon får komma hem från sjukhuset snart och att fortsatta behandlingar går bra. 


Å så i tisdags var det dags att styra hemåt igen. 260 mil på 6 dagar, det känns som vi inte har gjort annat än suttit på våra rumpor i bilen! Vi fick sova över hos Maddi m familj i Gävle, de bäddade och dukade upp med frukost på morgonen till oss. Vi startade i Malm vid 12 och var i Gävle efter 22. Underbart att slänga ut kroppen på en säng efter så många mil. Och jätteroligt att träffa och samlas alla. Det blir ju inga hälsa-på-och-fika-lite hos varandra med sånt avstånd så det var värdefullt att kunna ses, även om det bara var för en kort stund. Truls fick en påse med kläder som var för smått för Charlie. Himla bra att ha lite att byta med i denna åldern, det blir väldigt mycket kladd och nerdreglat.. 

 

Vi var iväg vid halv nio på onsdagmorgon. Truls somnade vid 10 och sov tills vi stannade i Nyköpingsbro vid halv 12 där vi då åt lunch och handlade en massa godis.
Å vi var hemma vid 15. Duschaaaaa!

Vi gjorde räseruppackningen som jag alltid måste göra när vi har varit någonstans. Klarar inte av att ha en massa drös i hela hallen/köket. Hiva i tvätt i maskinen och in med allt på sina platser. Jag körde upp barnen till deras mamma och så föll vi ihop i soffan med varsin cider/öl i näven. Halvvägs in i Bonde söker fru insåg vi att vi inte fattade vad det handlade om så vi släckte ner och gick och la oss. Tlöööööt. 

 

Som lite väntat var farfar lite otäck. Han är ganska reserverad för vissa karlar, speciellt ljushåriga. Farfar skojade med honom och efter ett par dagar så såg det ut såhär. Hade vi varit ett par dagar till så hade han lätt blivit ännu mer tjenis med farfar.  


Stor-Hansen och Mini-hansen.

 

 

Truls har krypit ett litet tag men det släppte helt i Norge. Tidigare har han tagit 5-6 steg för att sedan lägga sig på mage och åla. Det går liksom fortare. Nu kryper han hellre än ålar och det går bara fortare och fortare.



Norgesockor som bestemors syster har gjort och fårskinnstofflor från bestemor och bestefar! Helt underbart fina!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar