lördag 17 mars 2012

Det där med Pergotimekurer


Tack för svaren hörrni!
Är det så att sprutor är lättare att övervaka och ställa in rätt dos utifrån?
Jag hoppas på att läkaren har bra idéer för oss vid nästa besök. Sedan vill jag nog inte hoppa på sprutor redan, jag är beredd att köra ett par kurer Pergotime till. Hitills känns det som att min kropp inte har fått en ärlig chans med dem riktigt.
Första kuren var för klen. Andra på tok för stark och den tredje med tveksamma resultat eftersom jag har fått olika svar på progesteronprovet. Den ene säger att ägglossning har skett och den andra tycker inte det. För mej låter ett värde på 24 som en ganska bra siffra med tanke på att det ska ligga mellan 3,8 - 50. Mittemellan enligt min mattebok. Det märks.
Hur eller hur så vill jag prova lite mer Pergotimekurer. Kanske en enkeldos igen + ägglossningsspruta. Eller en 1 ½ dos Pergotime. Jag har ju en känsla av att jag ligger mellan enkel och dubbel.

Idag svalde jag fjärde dosen av Provera. Jag har börjat må illa och känner av nedre delen av magen. Jag hoppas så innerligt att cystan inte finns kvar!! 

2 kommentarer:

  1. Va konstigt, på vår klinik ska man ha mellan 20-40 på progesteronvärdet för att det ska peka mot ÄL. Är det över 40 så är det garanterat ÄL.
    Har klinikerna olika skalor tro?

    Ang. det där med sprutor så sa de på kliniken till mig att man har sämre koll med sprutor (jämfört med en IVF), som är vårt nästa alternativ. Men det kanske skiljer sig lite det också :) Brukar ju vara så, och vår klinik är inte så jättestor så då kanske de inte kan ha samma koll.
    Men det är nog inte omöjligt att det är lättare att hitta rätt nivå med sprutor än med pergo. Men sen ligger ju pergon kvar i kroppen ett tag också så det är ju lite svårt att veta exakt viken dos man får och hur mycket av det gamla som kroppen tar upp..
    Hmmm, svårt.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Ja det känns som att olika läkare har olika syn på progesteronvärdena. Man tycker ju att det borde ligga lika?

    Hm ja det är lite klurigt det där med hur stora doser, vilken nivå som funkar och hur det följs upp och bedöms.


    Kram!

    SvaraRadera