måndag 11 februari 2013

Tur han fick en skrammel-morsa

Kommentaren till föregående inlägg made my day. Otroligt att folk kan vara befriade från ironi.

GLADSKITEN T har på dagtid sin lilla sovhörna i vagnen under trappan i hallen. Det är liksom en central plats i kåken och bra ur hör- och synvinkeln. I annat fall så ligger han i babynestet på valfri plats. Vilken grej alltså, babynestet. Synd bara att det vore bökigt att få in skiten i symaskinen annars hade jag lätt sytt ett till mej själv. Ungen ligger i vilket fall som oftast i vagnen under trappan och det skenar papput, mammut och två barn i trappan en si så där sjuhundra gånger om dagen. Ungen sover. Dammsugaren knipsar dammråttor och äter smågrus. Ungen sover. Hårfönen torkar kaluffser. Ungen sover. Jag spelar musik i dockningsstationen i köket om dagarna och dansar fuldanser så glasen skallrar i skåpen. Ungen sover.

Men när jag väl sätter ner röven på stolen vid skrivbordet för att skriva ett litet inlägg om livet som hemmafru ja då ska det såklart slås upp vackra ögon. Helst roa mammuten med spotta ut tutte-leken också.
Ja är det inte komiskt så säg, allra helst ska väl hela havet storma och kåken ligga på ett par rörande kontinentplattor, då sover ungen som bäst.
För att nu lägga all krut på att underlätta detta inläggskrivande startade jag en radiokanal i luren, la den på bordet bredvid honom och stampade lite extra i trappan på väg upp. Jag satte mej även med en duns på stolen. Lite gnydde han för en stund sedan men lägligt nog skrallrade det till med en skräning reklamsnutt på radion så jag tror i hela tusan han somnade om.

Morsan - ungen 1-0

Men det är bra. Jag gillar´t. Ska han liksom bo med mej så får han tåla en massa ljud. Jag är inte den där tysta personen. Inte alls. Jag är den där som smäller med köksluckorna, skramlar med glasen när jag plockar i och ur diskmaskinen ( helst slår sönder ett också ) eller snubblar över en nöffande gris eller skrikande dinosaurieleksak när jag är i barnens rum. Det hörs att M är hemma. Även om jag smyger i kåken så avslöjar jag mej själv. Jag skulle aldrig fungera som en kompanjon i ett inbrottsgäng. Eller Dynamit-Harry och jag kanske skulle kunna ha lite kul tillsammans.

O hjälp vad dessa storasyskon är stolta över sin bror. Storebror kan sitta och titta på honom länge och säga hur fin han tycker att hans bror är. - Han är så söt, pappa och M! Han är SÅ SÖT! 
Storasyster ville göra fotavtryck på hennes och T´s fötter igår och stämpla namnen. Hon var även med när han badade på kvällen och varje gång det är blöjbytedags så är hon en liten skugga. Tvätta bajsig rumpa går fetbort men att kika efter hur mycket han har pruttat är liksom höjdpunkten. Eller nä.. det är att ta på byxor och strumporna förresten. Lilla fina hjälpredan!
Många gånger när jag ammar T sitter hon i soffan och ammar ena nallebjörnen, rapar honom och torkar kräks med en handduk. För visst spyr även nallebjörnar när det kommer för mycket mat ur tutten.
Hon fick ha lillebror ett par minuter i sin säng igår innan sovdags. Jag stod och mäckade med tvätt i dörröppningen så jag hade koll. Å jisses vad hon mådde gott. Båda två.
- Han kommer närmare och närmare mej och så håller han i min hand, sa hon lyckligt.
Hon har ju pratat om detta sedan länge, att när bebisen kommer ut så ska han få sova i hennes säng. Ja åtminstone tills han vaknar och skriker för då åker han upp på sitt rum ögona böj. Söte.

8 kommentarer:

  1. Haha ja visst är det så att dom verkar sova som bäst när det är mycket ljud omkring!

    Och jag kallar min lilla kille för lillskiten, haha :)

    Kram!
    /Sandra, mamma till lillskiten 5 dagar gammal

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh just det, jag provade ditt tips om varma handdukar och olja vid krystningarna, jäklar vad jag tjatade på barnmorskan om det, haha, men det var fantastiskt bra! Tack för tipset! :)

      Radera
    2. Ja vad härligt att höra att lillskiten har kommit nu! ENORMT stort grattis!! Hur var det nu? Hade inte du en blogg?! Jag som har bröstmjölk i hela hjärnan har ju fipplat bort den i så fall! Jag vill ju såklart läsa hur det gick till när underverket kom till världen!! :)

      Skönt att tipsen gav resultat! Visst var det skönt? Okej just skönt kanske var i fel läge med tanke på att man skiter ut en badboll genom mufflan.. ha ha.. men du hajjar ;)

      Keam på dej!

      Radera
  2. HEJ!
    Superkul och intressant blogg.....Skriva kan DU....KRAM

    SvaraRadera
  3. Hohojaja aldrig upphör bloggläsare att förvåna :) Ironi är ju den nästa humorn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja och den näst bästa är att njuta av folk som inte har IRONI! ;)

      Radera
  4. Haha älskar ditt sätt att skriva på, såååå bra!! :)

    SvaraRadera
  5. Ni är roliga ni! Tack för kommentarerna :)

    SvaraRadera