måndag 14 november 2011

Att förstå hur det ligger till och tänka därefter

Det är väldigt lätt att gräva sin egna grav när man söker på Google och FL. Man kan ju bli rätt nere när man läser om hur lätt alla andra blir gravida med lite hjälp på traven.

Men det är att försöka vända det till något positivt.

Jag har nu suttit och läst på båda ställena och sett flera och åter flera som lyckats bli gravida med hjälp av Pergotime. De kanske bara har behövt ta en eller ett par behandlingskurer och så vips - gravida. Så skönt att läsa om det. Så skönt att få pepp utav det. Jag känner mej inte alls nere på samma sätt som jag gjorde efter vårat första försök. Då jag inte lyckades få ägglossning. Andra omgången blev jobbig eftersom jag blev överstimulerad, men jag tar den som en positiv behandling ändå. Jag fick ägglossning. Sen att det inte blev en graviditet av det gör ingenting.

Herregud - ger man sig in på denna resan så får man inte tro att man blir gravid på FÖRSTA försöket. Vi med Pco-s har inte mer chans att bli gravida än de som inte har diagnosen. Får vi ägglossning så har vi samma möjlighet som vem som helst. Alltså 25 % chans! Jag får en känsla av att vissa tror att bara man äter lite tabletter så blir chansen 100%-ig. Fel. Fel. Fel.

Jag har mer och mer fått min sambos tankebanor nu efter den andra kuren. Han har ju hela tiden tyckt och tänkt att det kommer ordna sig. Bara vi får svar på att kroppen förstår så kommer det att ta sig med tiden. Det kommer en bebis, säger han till mej om och om igen. I början blev jag ledsen och tyckte att han var helt ute och cyklade, att han inte fattade någonting! Men nu så förstår jag honom och jag har mer och mer den känslan även jag.

Jag vet att min kropp kan reagera. Jag vet att jag ligger mellan enkel och dubbelkur. Att det är vad min kropp behöver. Alltså, kan man få in ett par kurer på rätt dos så borde det ju ta sig efter en stund. Jag ser hopp i det hela. Jag ser det och jag är säker på att vi kommer få våran lilla bebis.

Man måste bara förstå hur det fungerar.

Å som sagt; 

När vi väl har ägglossning så har vi samma chans som vem som helst! Friska par kan behöva upp till ett år innan det tar sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar