fredag 9 november 2012

Näste man på tur

Så var det nästa man på listan. Igårkväll, på timmen tre dygn efter lillasyster, så åker storebror på magsjukan. Åh vad jag ryser längst med ryggraden när någon kräks. Men vad gör man? Jo man hjälper till och servar. Lustigt att vi vuxna inte har åkt på det än eftersom vi båda har varit aktiva i det. Men men.. när jag tänker tillbaka så klarade vi oss väldans bra förra gången de hade det, tror det var i februari. Då låg de däckade i över en vecka var med hög feber. Och vi klarade oss helt.
Denna variant verkar vara mycket lindrig. De har vaknat sent på kvällen och haft ont i magen och sedan kaskadkräkts. Det har fortsatt ett par timmar under natten för att lugna ner sig framåt 4-5. Sedan är det tröttheten och slöheten som hägrar. Man känner sig ju som ett utsketet plommon, helt klart.

Storebror är piggare men fortfarande slö. Lillasyster som varit på dagis igår och idag är helt återställd. De vuxna ser snabbt dubbelt av att återigen ha legat vakna i stort sett hela natten. Andra gången denna veckan. Vi skrattade gott inatt när vi insåg att detta bara är en mjukstart inför januari :)

Kidsen startar snart deras mammavecka och F och jag har vår ensamhelg. Det är inte många sådana kvar snart. Det tickar på minsann. Bäst att utnyttja dem till max nu innan kotten gör entré.

Men inte denna helg. Denna helg ska vi ta det väldigt lugnt. Sova och slappa. F fick en redig go flanellpyjamas utav barnen idag som Fars dags-present. Uppskattat - ja! Jag tror han kommer bo i den hela helgen!

Trevlig helg på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar