måndag 22 april 2013

Mammagrupp och vaccination

 

Idag har vi varit på den andra mammagruppsträffen. Mycket prat om samma från BVC-tantens sida men trevligt att träffa de andra mammutarna och kidsen.
Truls har vaccinationstid inbokad nu på fredag men det vankas tripp till Gullringen i helgen och konfirmation och grejjer så det kändes lite sådär halvbra. Jag bad därför om att få en ny tid och det visade sig att det fanns en tid efter bara 45 minuter så det blev till att trippa hem efter mammagruppen och få i barnet och mej lite mat för att sedan gå till BVC igen.

Jag som är lite nålskadad såg ju fram emot detta, Truls satt lyckligt ovetande i min famn och skrek sedan för full hals, plus blev lite extra sur när han inte fick någon belöningspresent för uppoffringen att slänga fram benen till henne..
Det var inte loooooligt, sa han.
När vi ändå var i farten blev han vägd och mätt. Som snart 3-månaders bebis väger han nu 5586 gram och är 59,5 cm lång. Inte undra på att babyskyddet börjar bli tungt att bära.
På vägen hem köpte jag mat på Coop och vet ni hur glad man kan bli av småsaker här i livet? Hela dagen kan räddas av en liten ynka gest. Det sa jag också till tjejen i kassan! Det är hon och ett par till i den där affären som ÖPPNAR plastkassen åt en! Hur bra är inte det, då slipper man stå där som en fumlig pensionär och känna hur det pärlar sig längst med ryggraden när man ser näste kunds varor komma trippande på bandet. 

Det skulle även stå en tjomme borta vid frukten och dela ut öppnade plastpåsar också..

Det lilla barnet som jag nyss matade och la i vagnen i hallen har visst inte alls planerat att sova. Han ligger där och pratar högt för sig själv och spottar slem för fullt. Det har han lärt sig i helgen - Tack mormor! Om inte ungen var blöt innan på haka och hals så är han det definitivt nu.
Han har även sedan ett par dagar tillbaka börjat vrida sig och lyckas vända sig halvt om halvt. Det har hänt vid flera tillfällen, alltid åt högra sidan. Han får framsidan av bäckenet neråt i madrassen medan resten av kroppen ligger snett eftersom han fastnar med axeln under sig. Där ligger han och blir sur.

Nu övergick visst pratet till hjälp mej att somna-skriket..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar