fredag 3 augusti 2012

R a s t l ö s. n u

I sängen har jag bullat upp med tre kuddar, en under huvudet och så två som jag knölar till så jag ligger skönt på sidan. Jag har sedan många år vänster sida som favorit men sover också bra på rygg. Till min mans stora besvikelse - jag snarkar något så kopiöst på rygg och har gjort i alla år tror jag.
Hur som helst så känns det inte helt hundra på rygg längre, jag känner obehag i rygg och mage, därför bullar jag upp med kuddar för att ligga skönt på sidan.

Inatt var det dock lögn att kunna sova. Jag vaknade vid 03 och var störtkissenödig ( länge sedan jag var uppe mitt i natten och kissade, det har mest blivit panikkiss på morgonen ) och ja sedan blev jag ju såklart hungrig.. ingen helt lyckad kombo med min nattmörkerrädsla! Jag låg länge och väl och funderade på om jag skulle gå ner till köket men jag försökte sova bort hungern. Nahaa! Trodde jag ja. Istället kom illamående krypande och jag var såklart klarvaken. Runt 4 kunde jag mota bort hjärnmonstrena ( skulle man inte kunna ställa en kylbag med isklampar nedanför sängen att ha nattmacka i? ) och gick ner till nedervåningen. Eller sprang, det är hur man ser det. Jag satte mej i soffan och kikade på något dåligt program kl 04 imorse och när ögonen började sacka någonstans vid halv 5-snåret drog jag över en filt och somnade.

Vid halv 7 vaknade jag av att mannen stökade omkring på nedervåningen och hittade mej i soffan. Vi har en stor soffa med extra bred divan så man ligger rätt gött på den. Men samtidigt inte. Jag gick upp för att sova klart mina timmar men det blev inget med det. Klarvaken. Istället är jag nu aptrött och ska snart åka till jobbet för att köra kvällspasset. Jag skulle helst vilja gå och sova en stund men tvättstugan kallar om en kvart!

Jag ringde till F på jobbet och frågade vad han gjorde och om han åt middag.. dösnack. Han undrade vad jag ville. Jag vet inte, ha sällskap. Fasen så tråkigt det är att gå hemma. Första dagarna är det rätt skönt.. men sen....?
Vad gör man när man har städat, tvättat, plockat undan, bloggat..? Jag kan bara tänka mej hur dum i huvudet jag kommer bli när jag går hem på havandeskapspenning i höst/vinter. Vad tusan ska jag roa mej med? Lägga pussel?!

3 kommentarer:

  1. Du behöver inte oroa dig. har du ett så pass tungt jobb är du bara lycklig över att gå hemma. jag är i v 36 nu och har varit hemma sen 13 juni. hade aldrig orkat jobba nu. man är inte direkt smidig :)

    SvaraRadera
  2. Då kan du träna, gå promenader, göra storkok med mat och frysa in, baka, storstäda huset...Det var skönt att vara hemma innan jul tyckte jag, bakade massor av julgodis och fixade utan stress! Eller så får du ägna dig åt navelskådning :)

    SvaraRadera
  3. Therese: Jag förstår vad du menar, redan nu känns det av i ryggen när jag har sprungit och gjort många lyft under arbetspasset. Så jag är glad över att kunna få gå hem tidigare i höst. :) Skönt för dej att slippa jobba nu i sommar med alla vikarierna! Det är något som jag bävade för innan sommaren började och det går som det går...

    Hannah: Jo jag kommer säkert bunkra upp med saker i frysen och så.. men sen då :) Hmm.. förresten.. äta för att sedan fylla på igen.. så får det bli ;)

    SvaraRadera