söndag 19 augusti 2012

Ser verkligen fram emot morgondagen!

Snart vet vi mer hur kotten mår och vi kan förhoppningsvis börja planera lite mer inför det som komma ska. Än så länge säger vi till varandra: ja å sedan får vi göra det och det. Eller, jo men det tar vi i höst. Vi gluttar nyfiket på vagn på Blocket, vi vet vad vi är ute efter. Likaså har det pratats kring hurvida bebisen ska sitta bak eller fram i bilen, vilken sorts babyskydd vi vill köpa och jag har en tanke kring väggfärg och färgklickar i det kommande bebisrummet. Rummet som står nästan tomt och bara väntar på att det ska bli höst så föräldrarna kan starta igång det projektet.

Men med en snart halvgången graviditet kan vi nu kika på vagn utan att känna oss helt malplacerade. Vi kan gå in på Babyproffsen här i stan och känna på dem. Vi får börja köpa bebissaker, jag tänker främst på kläder. Kläder! Det är verkligen det som jag har sett fram emot mest, att få köpa de där kläderna som jag har kikat ut! Dessa pyttekläder som jag har klämt och känt på i smyg. Jag har kikat lite nervöst över axeln för att se så ingen ser mej. Även att jag lika väl kan ha varit ute efter kläder i present så har det känts helt fel att vara på bebisavdelningen. Som om att ifall jag går för fort fram så kommer det bita mej i röven. Typ att om jag köper bebiskläder för tidigt så får vi missfall dagen efter. Lite så.

Det känns så ofattbart att vi ska bli föräldrar till en bebis om fem månader. F e m. Hujedamej vad det kommer gå fort och säkert samtidigt kännas skitlångt. Just nu känns det som att vi galopperar förbi de olika veckorna och det är ju nu som det roliga börjar, magen ändrar sig och kotten kommer ge mer och mer tecken inifrån. Lycka. Jag hoppas att jag inte får allt för många krämpor utan kan njuta av den här tiden och verkligen känna att jag kommer minnas den som en positiv och rolig tid. Det blir ju vår första och sista graviditet så nu eller aldrig liksom. Eftersom det blir sammanlagt tre barn i kåken har vi sedan länge bestämt att det bara blir ett barn. ( om vi nu ens skulle lyckas med det tänkte vi sorgset )
Hade det blivit twins så hade det varit en annan sak men att ge oss på karusellen en gång till gör vi inte. Jag hade väl innerst inne velat göra om detta igen, absolut, men vi har tre barn i familjen och det är komplett för oss.

Fan, jag är expert på att rabbla iväg på villovägar.. kläder var det ju jag skrev om..
Jo, imorgon efter den tidiga RUL-tiden kommer jag vänta på att klockan ska visa öppningsdags. Jag kommer hänga utanför Kappahl´s dörrar likt alkisarna gör vid bolaget. Släpp in ma!! 

1 kommentar:

  1. Kommer ihåg hur förväntansfulla vi var inför RUL och vilken glädje efteråt när vi visste att hon var en frisk liten tjej :) Håller tummarna för att även er lill* mår fint där inne :)

    Säkrast för barnet är att sitta i baksätet. Vi har köpt en besafe izi sleep. Den kan man fälla till liggläge om barnet sover och man inte vill väcka den. (Små barn ska ju inte sitta för länge..) Vi kan klicka på det på chassit på vår vagn, en icandy apple jogger.

    SvaraRadera