torsdag 27 september 2012

Försäkringar

Igår hade vi en kvinna från Trygg Hansa hos oss som gav information kring försäkringar. Vi har just nu allt på If, ja förutom bilarna och F´s barn. Barnen ligger just på Trygg Hansa och de är ju kända för att vara de bästa just med personförsäkringar.

För mej är det grekiska just med försäkringar och jag ser det bara som att alla vill lura på en en massa dravvel. Just därför ville jag att hon skulle komma hit ( hon ringde och erbjöd sig att göra det ) just för att berätta och jämföra med det vi har idag.

Jag har skaffat en gravidförsäkring genom If - SnartMamma. Den går sedan automatisk över till en barnförsäkring när barnet är fött och det var väl egentligen där som vi började fundera på hur vi ville ha det och vad som ingick och inte. Kvinnan var intressant att lyssna på och som vi trodde så är just barnförsäkringen mycket mycket bättre på Trygg Hansa. Jag ansökte om en gravidförsäkring där också, de är ju gratis så att ha två kvittar. Sedan när barnet är fött får vi ringa och ansöka om en barnförsäkring och då tackar vi samtidigt nej till If barnförsäkring.

Jag och F har livförsäkring och olycksfallförsäkring på If i dagsläget men kvinnan berättade att just olycksfallförsäkringen saknade sjukdomsskydd vilket vi ville ha så för en hundring extra i månaden ligger vi nu på Trygg Hansa istället och det ingår bra mycket mer skydd. Vi behåller däremot liv eftersom den var både billigare och bättre på If.
Som sagt jag tycker detta är grekiska men det är bra att re ut det emellanåt och jämföra för oftast har man ingen susning om vad som ingår och rätt som det är står man där ( peppar peppar ta i trä ) och hoppsan Kerstin nä men det täckte inte.
Man ska ju inte utgå från att man drabbas av någon hemsk sjukdom i livet men att ha en försäkring som täcker det känns som en enormt bra trygghet. Trygghet för den som drabbas och de runt omkring den drabbade. Pengar är inte allt, livet går före men får man välja med att vara sjuk och ha cash på kontot eller vara sjuk och inte ha en spänn så är valet rätt enkelt.

Plättlätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar