onsdag 5 december 2012

Bla bla bla bla och så lite bla bla bla

Onsdag mitt i veckan denna vecka.. vad är det för vecka? Jag har bara koll på mina veckor.. vecka 49 är det! Sedan jag gick hem från jobbet har jag inte haft en susning på vare sig dag eller veckonummer.. prata om att man lägger ner arbetet totalt i hjärnan. När jag var där och fikade förra veckan.. eller var det förrförra..? ja ni ser.. i vilket fall så kändes det helknasigt att gå dit. Jag saknar förvisso personalen och boende men att jobba i vården, äldreomsorgen..att dagarna i ända lyfta, kånka, springa, duscha, städa, tvätta, mata, byta.. nä fy faan sär jag bara.. nu när jag har varit hemma så pass länge ( september.. jisses..) så har jag ingen som helst lust att gå tillbaka till ett äldreboende efter mammaledigheten.. No no..

Jag har länge haft i tankarna att försöka ta mej in på sjukhuset, har sökt många tjänster men eftersom jag är ganska nyinflyttad och inte har fått mitt namn hos dem så blir min ansökan bara en i högen. Jag har även ringt och pratat med dem men mestadels sköts det internt när det kommer ut en ny tjänst. Plus att de har Vikariepoolen med fastanställda som tar luckorna som blir på avdelningarna. Inte så lätt att ta sig in med andra ord. Fått tips om att söka sommarjobba och det är väl det som är smartast. Man får helt enkelt offra en semesterperiod och satsa på att få in en fot på sjukan och ett gott rykte och omdöme så de får upp ögonen för en..
Som det ser ut så ska jag vara hemma till våren 2014.. april skulle jag tro. Jag är så sugen på att söka sommarjobb till antingen vårdcentral eller sjukhus och be om tjänstledigt över sommaren.
Förra sommaren när jag fortfarande gick på grav.vik och inte hade fått min fasta tjänst ännu fick jag chansen att sommarjobba på en vårdcentral här i stan. Jag var på intervju och fick klartecken på att ville jag ha det så var det mitt men sedan när jag föreslog det för min chef och att jag kommer komma tillbaka efter sommaren så satte hon ner foten och snorkade till sig och sa att då fanns det kanske inte något vikariat eller fast tjänst kvar till mej... Jahapp..

Men nu när jag har fått min fasta tjänst kanske ho kan gå med på att ge mej ledigt över sommaren? Eller kanske inte.. ha ha.. känsligaste perioden på året och hon är inte känd för att vara ute i god tid med att hitta vikarier. Nu i år hade hon inte löst sommaren förrän 1 vecka innan de började. Illa! Jag vet när jag sommarjobbade som ung och fick schemat klar redan i april/maj.. skillnad på framförhållning..

Hmm.. mycket planer blir det.. det märks hur det faller sig när det är aktuellt. Just idag är det onsdag.. vad sa vi.. vecka 49. Om tre veckor är det julveckan och oj vad jag önskar att denna månad går fort så vi kan räkna ner dagarna i januari... älskade lilla barn vad vi väntar på dej nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar