måndag 8 oktober 2012

Vecka 27 ( 26+0 ) och barnvagnsköp



Jajemensan det stämmer! Nu går vi in i graviditetsvecka 27, hela 26 veckor är klara. Det är 97 dagar kvar till beräknat datum och jag har varit gravid i 183 dagar. Jag läser att lille kotten är ca 35 cm från topp till tå och att den väger strax över 760 gram. Nu har den bra chanser att klara sig ifall en förlossning skulle sätta igång. Den börjar öppna ögonen och fortsätter ta små "andetag" även att det bara är fostervatten som den andas. Hörselnerverna utvecklas och bebisens respons på ljud blir jämnare. Om det är en pojke så trillar testiklarna ner i pungen vid den här tiden. Klonk, klonk. 

Igår var vi på en liten utflykt F och jag. Vi har länge gluttat efter vagn på Blocket för att se hur de ligger i pris och vilken sorts modell vi vill ha. En ny är inte aktuellt utan vi vill satsa på en begagnad istället. Brio Happy har varit en stor favorit från början och vi hittade en sådan i bra skick till bra pris i helgen så igår bräsade vi iväg för att hämta den. Det är en duo -09:a med svart liggdel och marinblå sittdel. Allt ingick i priset, d.v.s åkpåse, fotsäck, skötväska, regnskydd och myggnät. Prima. 
Den hade stått i deras garage ett tag och fått garagelukt så vi pillade isär rubb och stubb igår och jag har bokat tvättstugan nu på förmiddagen för att få det rent och fräscht! Vi är väldigt nöjda med köpet och hoppas att lille T vill sova gott i sina promenader som kommer bli framöver..

Om jag har förstått det hela rätt så går vi in i den sista delen av graviditeten efter denna vecka. Tredje trimestern som det så fint heter.

2 kommentarer:

  1. Ska vi byta mage? Min mage håller på att ta över och sluka mig hel! Igår fick fredrik ta på mig strumporna, benen hade liksom blivit extra långa :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ush förlåt jag skrattade lite när jag läste det men jag såg för mej hur det såg ut.. :) "Ååååheej, nej nästan.. ååååhej..... FREDRIK!!! "
      Jag ska inte skratta åt dej, det kan säga pang och så sitter jag där själv med stor kula! :)
      Kram

      Radera