onsdag 31 oktober 2012

Omedveten förberedelse

Jag drömmer då och då konstiga drömmar och det har eskalerat sedan jag blev gravid. Både jag och F drömde dessutom konstigt inatt.

Min dröm handlade om att jag och mina syskon åkte med på ett stort piratskepp, vi kände inte kaptenen och jag har ingen aning om hur vi hamnat där. Vi satt längst fram och skeppet hade inte en spetsig nos utan en platt framdel vilket resulterade i att jag sköljdes överbord vid en jättevåg. De andra klarade sig och eftersom skeppet hade sådan fart kunde de inte vända eller stanna och plocka upp mej utan fortsatte i samma kurs och försvann ur sikte. Själv var jag mitt ute i havet och började fundera lite på hur jag skulle ta mej därifrån. Jag trampade vatten en bra tag och rätt som det var så skulle jag visst föda barn där ute i havet. När barnet hade fötts stoppade jag ner händerna under vattenytan och vevade helt enkelt upp det med hjälp av navelsträngen. Hajarna i havet omringade oss när de kände blodlukten och så käkade de opp oss båda.

Kul dröm.

F berättade att han hade drömt att vi var i Halmstad, jag och mina vänner och han och sina vänner. Min mamma var visst också med. Killarna var iväg och spelade poker och när jag hade fött vårt barn så möttes vi upp på stan. När F kikade ner i vagnen så såg han att vårt lille nyfödde knytte hade en gummipropp på kinden. En sån där som uppblåsbara badleksaker har. 

Haha. Så roligt att det kan bli helt skevt. F har dessutom sovit uruselt nu i ett par nätter. Han vaknar framåt småtimmarna och ligger vaken länge. Kanske är det en omedveten förberedelse för vad som komma ska?

1 kommentar: