onsdag 17 oktober 2012

Sammandragningar och ont i magen

Idag är det en seg dag. Igår hade jag grymt ont och låg med bovetekudden på kvällen och knaprade Alvedon. Hela svanken värkte, pullbenet och det strålade upp i magen. Hur jag än låg så var det inte skönt mer än en stund. La mej tidigt för natten för att försöka ligga skönare i sängen men fick gå upp efter 1-1 ½ timme för att jag inte kunde komma till ro. Nere i soffan kikade fortfarande F på tv så jag la mej en stund hos honom. När vi sedan av trötthet la oss så gick det att somna.

Har vaknat till och från vid flera tillfällen inatt. Bökat omkring, vänt på mej och haft ont. Igår började jag få sammandragningar. Hela magen spände och blev spetsig. Obehagligt nästan på gränsen till ont. Likaså var det inatt när jag vände på mej. Magen spände och det kändes lustigt. Bebisen sparkade på som hundan.
Imorse vaknade jag vid 05 och kunde inte ligga kvar utan gick ner för att ta lite frukost och kika på Friends. Jag tände ljus och det var redigt mysigt där på morgonkvisten. Sammandragningarna fortsatte att komma när jag satte/la mej eller ändrade ställning. Tidigare vid ett par tillfällen har jag haft ett ömt område till höger om naveln och runtom naveln. Det har jag också haft idag. Det går inte att peta på det utan att det gör ordentligt ont. Någon nerv eller muskel som ligger i kläm kanske..
Jag har även mått illa och haft diarrér under morgonen och förmiddagen och efter lite googlande på alltihopa så blev jag såklart lite orolig och ringde till förlossningen för att rådgöra lite bara. Jag berättade hur magen känns, att jag mår konstigt och har ont i magen.
Eftersom sammandragningarna inte kommer regelbundet eller gör ont som i ont så tyckte hon att jag skulle ta Alvedon och vila. Om det blir värre så får jag höra av mej igen.
Det är ju så svårt det här med kroppen och att vara gravid första gången. Jag har ingen aning om vad som är normalt och inte normalt. Men skönt att kunna ringa ett samtal och få höra deras tips och idéer.

Jag gjorde som hon sa och somnade gott där i soffan med nyuppvärmd bovetekudde. Den är ljuvlig att ha på magen eller i svanken.
Vaknade nyligen och känner mej som innan. Jag mådde illa så jag gjorde lite smörgås. Trött som jag vet inte vad och känner mej helt hängig. Kan jag vara förstoppad tro? Att det är det som gör ont i magen och att det liksom är förstoppningsdiarré? Hmm..

Knaskropp.

2 kommentarer:

  1. Har ni badkar? Testa ett varmt bad, lugnar sig sammandragningarna då brukar det vara falskt alarm. Inte så skönt att liggs i badet dock med stormagen tycker jag :) En varm dusch fungerar nog oxå. Det lär väl bli mer och mer sammandragningar framöver, jag tyckte jag hade mycket med Elis men det är ingenting jämfört med nu. Om jag tex går i trappen blir magen stenhård och det blir lite tajt att andas men det gör inte ont. Ibland på natten vänder hon sig och töjjer i magen som står rakt ut, det gör ganska ont, är det så du känner oxå? Jag har oxå ont i naveln ibland, jag vet inte varför! Om du löser gåtan så hör av dig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det har vi, jag har legat i det ett par gånger och det är skönt. Men jag blir så rastlös efter en stund :)

      Ja precis det kommer när man anstränger magen lite. Som att sätta sig eller resa sig. Vända sig i sängen. Det är väl bara att finna sig i det. Några av de igår gjorde faktiskt ont men jag tror det har med att göra att jag har ont i det där området kring naveln innan och att det är det som värker när sammandragningen kommer.

      Vet inte varför det gör ont dock. Ska till bm på akupunktur i eftermiddag och tänkte jag skulle passa på att fråga..

      Radera