måndag 1 oktober 2012

Första barnmorskebesöket

Tjena! Första oktober idag och 25 fulla veckor gångna. Jag vaknade med ett leende idag - första barnmorskebesöket väntade! Upp och fixa urinprov och sedan iväg.
Såhär såg det ut:
P-glukos: 7,3, lite högre eftersom jag åt frukost innan jag åkte.
Vikt: 74,9 kg. Inskrivningsvikten var 67,5 kg. En ökning på 7,4 kg. Räknar jag från det att jag plussade så är det en ökning på 8,4 kg.
Hjärtljud: 152
Sf: 25

Vi pratade lite och bokade ny tid om 4 veckor. Efteråt gick jag och satte mej i cafeterian en stund och väntade in mitt bokade läkarbesök. Jag fick träffa min läkare som följde oss under de två senaste behandlingarna. Det är ju ett tag sedan jag såg henne nu och det visade sig att även hon har en kotte på gång. Den är beräknad om 3 veckor sa hon och jag tänkte hjälp vad skönt att jag lyckades bli gravid i rätt läge för det hade varit jobbigt att gå till henne och få hjälp när man samtidigt får följa hennes mage! Hua.
Hon undersökte mej och sa att det råder inga tvivel på att det är foglossning och förlängde min sjukskrivning med 3 veckor. Jag håller tummar och tår för att Försäkringskassan ska godkänna detta! De är ju rätt luriga de där!

2 kommentarer:

  1. Du har rätt, inte en jäkel tackar en ;)

    Är du sjukskriven på heltid? Vad jobbar du med? Jag ska som sagt till läkaren om en vecka och vill ha lite kött på benen :)

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Japp jag är sjukskriven på heltid. Har varit det i två veckor nu och väntar på att få reda på att FK har gått med på det. Nervöst. Jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende med både psykiskt sjuka och dementa. Mycket lyft, gående och stående. Plus hot och våld. Fiiiint ;)

    Hoppas att du får träffa en bra läkare och att hon/han skriver ner ordentligt för det har betydelse har jag fått höra. Läkaren idag skrev ner mycket noggrant och påpekade svårigheterna flera gånger i sjukintyget!

    Håller tummarna för dej!

    Kram!

    SvaraRadera