fredag 25 januari 2013

BF + 10

Som jag kände, det blev en redig vakennatt! Förvärkarna startade redan vid 19 och låg på ca 20 minuters mellanrum. Jag kröp ner i sängen runt halv tio med het vetevärmare. Vände och vred på mej konstant. Förvärkarna återkom mellan 12-30 minuter natten igenom. Jag lyckades slumra till mellan dem framåt 05-tiden annars har jag legat vaken hela natten. Testade att sitta i en Vänner- fåtölj som vi har men gick tillbaka till sängen rätt snart.
Vissa förvärkar var bra onda medan vissa riktigt onda så jag inte visste var jag skulle göra av kroppen. En del var mest smärtsamma i magen medan en del satte sig i ryggen, det kändes som den skulle gå av närsom. F masserade ryggslutet vilket var skönt.

Framåt 07 så avtar det och jag får längre uppehåll, ca 45-60 minuter. Ringer till förlossningen för att rådfråga lite, ge mej tips och så. Hon trodde att jag är i startgropen till förlossningen och att det nog snart skulle kicka igång ordentligt. Hon tipsade om mycket vila och varmt bad. Och sa att om det är så att det fortsätter att vara lugnt under dagen men sedan drar igång till kvällen/natten igen så kan vi få komma in och hämta en sovdos, smärtstillande och insomningstablett. Skönt att höra!! För det vore grymt att ha ytterligare en ond sömnlös natt och sedan eventuellt inte orka med en förlossning om den väl kommer igång.

Jag tappade upp ett hett bad och kröp ner vid 8:00, fick frukost och låg och gottade med där i 2 timmar. Jätteskönt!
När jag sedan gick upp märkte jag att slemproppen lossnade! Wohoo!! En redig äckelslemmis men så härligt! Det händer saker!

Har nu lagt mej i sängen igen för att försöka sova ett par timmar nu när jag bara har kraftig mensvärk.

Hejja kotten!!

4 kommentarer:

  1. Nu du! Under dagen eller natten är det dags för er. Vila nu och se till att vara redo, och ett STORT lycka till! Tänker på er :)

    SvaraRadera
  2. Åh!! Snart är bebisen här! Spännande!! :-D

    SvaraRadera
  3. Åh fasen vad skönt att höra! Nu är det på gång!! :)

    /Sandra vecka 39

    SvaraRadera
  4. Förvärkarna har ju sin funktion helt klart, även om man blir piss-less. Dessutom gör dom ont men sen inser man att dom var inte så farlig ändå om man jämför med det som kom sen haha :) Jag antar att ni är inne och föder barn nu, jag väntat spänt på nästa uppdatering! HEJJA KOTTEN!

    SvaraRadera