onsdag 23 januari 2013

Sista besiktningen hos barnmorskan

F hämtade upp mej och vi for opp till sjukan. Det kändes som att vi knöt ihop säcken på något sätt, han var med på inskrivningen och så nu på det sista. Vi pratade en del om hur det känns inför den stora dagen och hur vi vill gå till väga med preventivmedel m.m. Bm frågade hur han kände sig inför förlossningen och själva sjukhusmiljön som han så väldigt mycket ogillar. Ja det var ett trevligt sista besök.

Värdena visade bra, jag hade med mej en skvätt kiss som inte visade någonting. Likaså blodtrycket låg fint på 125/65 så det var tillbaka på den nivån som jag har legat på under hela graviditeten, ja förutom i fredags då. Mycket skönt! Jag berättade om min huvudvärk men hon tyckte inte det lät farligt eftersom det var bra prov. Magen har vuxit 1 cm sedan sist och ligger nu på 37 cm. Jag har gått upp till 78,9 kilo och har en total viktuppgång på 12,4 kilo. Hjärtljudet låg på 132 och det var starkt och fint.

Jag berättade om nattens upplevelser och hon tyckte det lät bra och hoppades att det skulle starta igång igen. Hon undersökte Mumindalen och gick rätt på huvudet sa hon så nu har han äntligen fixerat sig. Härligt! Däremot var tippetappen långt bak fortfarande, hon kunde knappt nå den så jag är med andra ord helt omogen down there. Lite surt men som hon sa så kan det ändra sig fort bara jag får ordentliga värkar. Detta betyder inte att jag kommer vara omogen fram till onsdag då igångsättningen kommer ske. Risken finns med det är inte säkert.

Igångsättningen ja, hon bokade in mej kl 08:00 den 30/1 och berättade om hur det går till. Även att jag ser att det kan vara vad som krävs för att vi ska få träffa lillen så vill jag för allt i världen att förlossningen ska starta igång av sig självt nu innan. Jag, eller rättare sagt HAN, har en vecka på sig att ge sig till känna ordentligt nu!

Så summan av kardemumman är att han är fixerad. Tappen är helt omogen så därför gick det inte att göra en hinnsvepning. Liten besvikelse är det allt men hon pillade runt och hade sig ändå som hon sa så ja.. det märks. Nu efteråt har jag som mensvärk i nedre delen av magen, det stramar och spänner rätt bra.
Jag ska försöka sova en stund nu tänkte jag och ta igen de missade nattimmarna.. 

1 kommentar:

  1. Hoppas att det kommer igång för er snart.. denna väntan gör en helt slut. jag själv är i 39+1 och slemproppen lossnade i måndags, har känt lite molande mensvärk under nätterna men inget mer. dagarna känns som år!!

    Frågade BM om hon kunde ta en titt idag och se hur det såg ut men tydligen ville hon inte göra det pga infektionsrisken?

    SvaraRadera