onsdag 23 januari 2013

BF + 8

Jag vete sjutton vad jag ska tro. Ärligt talat.

Igår kväll gick jag och la mej vid 21:30 men kunde inte somna förrän F kom upp vid midnatt. Jag hade haft ett par förvärkar som känts som vanligt, det spände och var obehagligt på snudd till ont. Jag somnade gott och vaknade vid 01:30 av att magen var stenhård och att det gjorde ont. Ont som i ont. Det stramade i magen, värkte i ryggen och höll i sig i 1:00-1:30 minut. Efteråt stannade en mensvärk kvar värre än den som brukat komma efter förvärkarna.

Oj tänkte jag. Vad var det här då? Kraftig förvärk? Värk?
Jag låg kvar och hoppades på att nästa snart skulle dyka upp. Ca en timme senare kom den, lika ond och jag fick även då andas genom den. De två följande kom efter 1 ½ timme. Fortfarande samma smärta vid värken och samma mensvärkstryck i mage och rygg efteråt.
Jag lyckades somna runt 05-tiden men vaknade ca 06:15 av en ny värk och den nu aktuellt sista kom vid 08:30, så nu är de på 2 timmars mellanrum! Den lilla gnutta hopp som jag hade inatt har nu ebbat ut. Tiden emellan går ju åt fel håll...

När F vaknade vid halv sju berättade jag för honom om nattens upplevelser och han sken upp ordentligt. Äntligen! Jag har ett barnmorskebesök inbokat idag vid 11-tiden och vi diskuterade hurvida vi skulle göra med det. OM det fortsätter med värkar så kom vi överens om att jag avbokar tiden och stannar hemma men om det avtar så ska jag ringa hem F från jobbet så han kan skjutsa mej till MVC. Vi har ju bara en bil i dagsläget så det blir lite pusslande då och då.

Jag såg verkligen fram emot att det skulle eskalera men nu känns det som att jag har blivit lurad...

5 kommentarer:

  1. Åh vad svårt. Jäkla värkar som inte vill hålla i sig!

    Kan inte din barnmorska göra en hinnsvepning?

    Hoppas det blir lite fart på dom nu! :)

    Stor kram! Sandra vecka 39

    SvaraRadera
  2. Hej Sandra! Jo jag ska mer eller mindre tvinga henne att göra det idag :) Jag vill veta om tappen är mogen och ev. öppen lite grann. Kan vara en skön tröst att förvärkarna som man har haft kanske gjort lite nytta..

    Hur är det med dej? Åhh spännande det närmar sig med stormsteg nu.. Så spännande på många bloggar nu ju :)

    Kram på dej!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att besöket gick bra men trist att det inte gick att göra någon hinnsvepning men det verkar göra väldigt ont så det kanske är skönt att slippa också :)

      Jag mår bra men vill att det ska starta nu! Man är så less på att vara gravid :) Jag ska höra om inte min barnmorska vill kika runt lite där nere också på mitt näsa besök i nästa vecka, förhoppningsvis kanske det får igång någonting :)

      Kram Sandra

      Radera
  3. Jag tror det drar igång igen mot kvällen :) Spännande!!

    SvaraRadera
  4. Ja be bm undersöka dig lite hårdhänt så ska du se att det blir åka av :)

    SvaraRadera